Gazete Vatan Logo

‘2 yıl önce savcıya söyledim’

Anne-baba katilinin oğlu VATAN’a konuştu...

‘2 yıl önce savcıya söyledim’

Anne ve babasını öldürüp evlerinin bahçesine gömdüğü 6 yıl sonra ortaya çıkan Kenan Öner’in kayıp eşinin de katili olmasından şüpheleniliyordu. 23 yaşındaki oğlu C. Öner, bu şüpheyi doğruladı.

Bursa’nın İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan Öner çiftini oğullarının öldürdüğü ve bahçeye gömdüğü ortaya çıkmıştı. 50 yaşındaki Kenan Öner’in 2005 yılında ortadan kaybolan eşi Canan Öner’i de öldürmesinden şüphelenen polis çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmaya başladı. Bu arada Kenan Öner’in 23 yaşında bir oğlu olduğu da ortaya çıktı. C. Öner, babasının annesini öldürdüğünden yıllardır şüphelendiğini söyledi ve şu bilgileri verdi:


‘Fransa’da oda arkadaşını öldürdü’

“Babamın annemi öldürdüğünden şüphelendiğim için 2 yıl önce suç duyurusunda bulundum. Çünkü garip olaylar babam cezaevinden çıktığından sonra başladı. Ben 8 yaşındayken babam, 80’lerin sonunda Fransa’da oda arkadaşını öldürüp Türkiye’ye kaçtı. Ama burada yakalanıp cezaevine girdi. Ömür boyu hapis cezası aldı ama 7 ay yattıktan sonra Rahşan affından çıktı. O içerideyken ben de sürekli Samsun’a dedem ve anneannemin yanına gidip geliyordum.”


‘O hapiste çıktı, annem kayboldu’

“Babam cezaevinden çıktıktan sonra Samsun’da yine dedemlerin yanındaydım. Zaten ben babamla aynı evin içinde hiç yaşamadım. Annem ve babamla telefonda konuşuyorduk. İletişimimiz vardı. Babam ‘annenle uzun süre ayrı kaldık, tatile çıkacağız’ demişti. Fakat annemle babam tatile çıkmadılar 2-3 ay sonra annem bir anda ortadan kayboldu.”

‘Annen yurtdışına kaçtı dedi’

“Babamı arayıp annemi her sorduğumda ‘Yurt dışına kaçtı’ diyordu. Bazen de başka yerler söylüyordu. Hep bahane üretiyordu. Hiç normal bir durum değildi bu. Çocuktum ama annemin bir anda ortadan kaybolmasına anlam veremiyordum. Çünkü annemle sürekli telefonda görüşüyorduk. Daha sonra dedem ve babaannem ortadan kaybolduğunda ise amcam ve halamı suçlamıştı.”

‘Babam beni hiç aramazdı’

“Annemle telefonda sürekli görüşüyorduk. Bir anda ortadan kaybolması hiç normal değildi. Annemi en son kaybolmadan 3-4 ay önce Samsun’a gelmişti o zaman görmüştüm. Ama kaybolana kadar sürekli telefonda görüşüyorduk. Babamdan hiçbir şekilde bir yardım destek görmedim. Bugün ayakta duruyorsam dedem ve anneannem sayesindedir. Babamla son 1 yıla kadar telefonda görüşemeye çalışıyorduk. Arardım açmazdı, beni aramazdı. Mesaj atardım geri dönmezdi. Yaşanan bu olaylar beni çok etkiledi, çok yıprandım.”

Haberin Devamı