Gazete Vatan Logo

Felsefe mezunu doktoralı seri katil!

Bursa polisinin altı yıl süren titiz uğraşı sonucu, kayıp olan Ahmet Refik Öner ile eşi Emine Öner’in olduğu öne sürülen kemiklerine geçtiğimiz hafta ulaşılmasının ardından tutuklanan ve savunmasını buradan yazılı olarak yapacağını söyleyen oğlu Kenan Öner, suskunluğunu koruyor. Kayınpederi Muzaffer Aydın, Öner’in çok zeki olduğunu, felsefe bölümünü bitirip doktora yaptığını söylüyor.

5 yıl önce gözaltı

Kaybolduklarında 82 yaşında olan Ahmet Refik Öner ile 73 yaşındaki eşi Emine Öner’den bir süre haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008 tarihinde polise haber vermişti. Çift, arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. Kenan Öner, kardeşlerinin suçlamaları üzerine olaydan bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ancak emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Günlükler çözdü

Kenan Öner’in, önceki yıllarda, annesi ve babasına ait bazı tapu belgelerinde sahtecilik yaptığı gerekçesiyle “evrakta sahtecilik” suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu ortaya çıkınca polis evinde arama yaptı. Evde bulunan günlüklerde cesetlerin yeri yazıyordu. Bunun üzerine 4 gün önce bahçede yapılan kazıda çiftin çürümüş cesetlerine ait parçalar bulundu.

Evinde elektrikli testere ve kelepçe bulundu

Öner’in, kayıp eşi Canan Öner’in bulunması için İstanbul Bayrampaşa’daki evinde yapılan aramada tuttuğu günlük şeklindeki notlarla elektrikli testere ve kelepçe bulundu. Polis, Canan Öner’in bu evde öldürülme ihtimali üzerine özel kimyasal ile duvarlarda ve eşyaların üzerinde kan izi aradı.

Haberin Devamı