Gazete Vatan Logo

Zulu Kralı’nın oğlu Türkiye'de!

Zulu, 10 milyon dolarlık alım yapacak

TUSKON’un Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğine Zulu bölgesi kralının oğlu Thokozani Zulu da katıldı. Zulu, 10 milyon dolarlık alım yapacak.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği, 19. Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü’nün ikinci günü ikili görüşmelerle devam etti. 130 ülkeden gelen yabancı iş insanları, Türkiye’den milyon dolarlık alımlar yaptı. 130 ülkeden 1.450 iş insanı, Türkiye’den 1.500 iş insanının katıldığı organizasyonda yaklaşık 25 bin görüşme yapıldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti sınırları içinde krallık olarak bulunan 7 milyon nüfuslu Zulu bölgesinin kralının oğlu Thokozani Zulu ile Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gautang Eyaleti Başbakanı’nın yeğeni Leoroy Sidembe de TUSKON Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılan isimler arasındaydı. Ortak iş yapan iki isim, 300 çalışanlı İmagination Motor Clinic adlı firmaları için 10 milyon liralık mal alımı yapmayı hedefliyor. Bu iki isim ayrıca, Tatlı Bereket’e ait Chicken House zincirleri için franchaise anlaşması yaptılar.

Paraguaylı 1 milyon $’a un aldı

Thokozani Zulu, “Para her zaman lazım ancak bizim asıl amacımız ülkemizdeki insanlarımıza iş imkânları yaratmak. Türkiye ve Güney Afrika birbirine benzer ülkeler. Türk insanlarının dürüstlüğüne güvendik ve TUSKON sayesinde onlarla tanıştık” dedi.

Paraguay’da ekmek üretimi yapan DVC firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Villacorta ise un almak için görüşmeler yaptı. Villacorta, “Ben hammaddemi Türkiye’den satın almak istiyorum. Bu gelişimde yaptığım görüşmelerde 1 milyon dolarlık un alımı yaptım. Bu, 100 konteynerden fazla un anlamına geliyor. Türkiye ile ticaretimi daha da geliştirmek istiyorum. TUSKON’un ticaret köprüleri, bunun için en uygun zemini hazırlıyor” diye konuştu.

Fildişi Sahiller’nin büyük tekstil firmalarından olan Maxıtrade Sarl’ın CEO’su Moctar Chafi ise, Türkiye’den 2 yıldır alımı yaptığı belirterek, “Her ay Mersin’den mal çekiyorum. Bu organizasyonda Türk firmalarıyla çok samimi ilişkiler geliştirdik. Gelecek tekstil dışındaki sektörlerde de faaliyet göstermek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı