Gazete Vatan Logo

Zuckerberg, Facebook hisselerini satıyor!

Mark Zuckerberg, Facebook'taki hisselerinin bir kısmını satışa çıkarttı. Ama bunu, servetine nakit para eklemek için yapmıyor!

Zuckerberg, Facebook hisselerini satıyor!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal ağdaki hisselerinin küçük bir kısmını satışa çıkarıyor. ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından geçtiğimiz Cuma günü yapılan bir dosyalama Zuckerberg'in Ağustos ayında Facebook'un 95 milyon dolar değerindeki yaklaşık 768 bin hissesini satma kararı aldığını gösteriyor.

Diğer yandan bu satışa çıkarma Zuckerberg'in nakit para elde etme isteğiyle ilgili değil. Dosyalamada da belirtildiği gibi söz konusu satış Zuckerberg'in kendi varlığının büyük kısmını "kişiselleştirilmiş öğrenme, hastalıkları iyileştirme, insanlarla bağlantı kurma ve daha güçlü topluluklar inşa etme" gibi hedeflere odaklanan firma ve girişimler için harcama amacıyla ilgili.

Zuckerberg bu planını, eşi Priscilla'yla birlikte, Aralık ayında ilk bebekleri doğduktan sonra duyurmuştu. Zuckerberg bu planını açıklarken hedeflerini "insan potansiyelini geliştirmek ve yeni nesillerde bütün çocukların eşitliğini desteklemek" olarak açıklamıştı.

Mark Zuckerberg, halen Facebook'un bütün hisse senetleri içerisinde 400 milyonu aşkın bir hisseye sahip.

Haberin Devamı