Gazete Vatan Logo

Zorla kamplara götürüldüler!

Almanya’dan gelen ardından Salı günü mültecilerin başkent Budapeşte’deki Keleti Garı’na girişini engelleyen Macaristan, şimdi de göçmenleri kamplara göndermeye başladı

Zorla kamplara götürüldüler!

Budapeşte’deki binlerce mülteci, 2 günlük bekleyişin ardından dün polis kordonunun kalkmasıyla birlikte gardaki trenlere hücum etti. Yaşanan karmaşanın ardından gar yetkilileri, sadece ülke içi sefer yapan trenlerin kalkacağını, Batı Avrupa ülkelerine yapılan seferlerin ise süresiz durdurulduğunu açıkladı. Gardan ayrılmasına izin verilen ilk tren Avusturya sınırı yakınlarındaki Sopron Kasabası’na giderken, kasabaya bir saat mesafedeki Bicske Kasabası’nda durduruldu, ardından da mülteciler polis tarafından trenden indirildi.

Basını dışarı çıkardılar

Diğer yolcular başka bir trenle yollarına devam ederken mülteciler trenin camlarına vurarak ‘Kampa hayır’ sloganları atmaya başladı. Polis, olayları görüntülemek isteyen gazetecileri de istasyondan çıkarttı. Yetkililer, istasyonun operasyon alanı ilan edildiğini bu nedenle basının tahliye edildiğini kaydetti. Macar hükümetinin Almanya’dan gelen baskılar nedeniyle mültecileri kasaba yakınlarına kurulan kamplara yerleştireceği belirtildi.