Gazete Vatan Logo

Yüzümüzü kızartan cinayet!

Mai, inan sana saldıran bizden değil...

Yüzümüzü kızartan cinayet!

Göreme Zemi Vadisi’nde bıçaklı saldırıya uğrayan iki Japon turistten Hoshie Teramatsu, saldırgan Volkan D. ile yüzleştirildi ve teşhis etti. Korkunç saldırıda can veren Mai ise otopsi için Ankara’ya gönderildi.

Göreme’de Zemi Vadisi’nde önceki gün saat 10.00 sıralarında yürüyüşe çıkan 22 yaşındaki Mai Kuriharac ile arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu, saat 13.45 sıralarında bıçaklı saldırıya uğradı. Mai Kuriharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Teramatsu ise ambulansla İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Teramatsu, iki saat süren ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alındı. 2 Japon turistin, İstanbul, Denizli Pamukkale ve Selçuk Efes’i gezdikten sonra geçen pazar günü Kapadokya’yı gezmek üzere Göreme’ye geldikleri ve buradaki bir butik otele yerleştikleri belirlendi. Geceyi 65 Euro ödeyerek aynı odada geçiren iki arkadaşın, pazartesi sabahı otelden ayrıldıkları, ardından yürüyüş yapmak için 5 kilometre uzunluğundaki Zemi Vadisi’ne gittikleri öğrenildi. Saat 11.00 sıralarında Göreme Belde merkezine 500 metre uzaklıktan vadiye giriş yapan iki kadın turistin, buradan yürüyerek Uçhisar Beldesi’ne çıkmak istedikleri bildirildi.

Bakan Eroğlu ziyaret etti

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, öldürülen kadın turistin cesedinin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini, buradan gelecek sonucu ve elde ettikleri delilleri birleştireceklerini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Ayrımcılık’ konulu foruma katılmak için Nevşehir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Göreme’de Japan kadın turistin öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirip, hastanede tedavisi süren yaralı kadın turisti ziyaret etti.


İfade verdi, yüzleşti ve teşhis etti

NEVŞEHİR Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Hoshie Teramatsu’nun, konuşamadığı için ifadesini yazarak verdiği öğrenildi. Japon turistin, kendilerine saldıranın uzun boylu, iri yapılı bir kişi olduğunu söylediği belirtildi. Gözaltına alınan Mustafa Volkan D.’nin eski sabıkalı olduğu belirtildi. Bakan Eroğlu’nu hastaneden uğurladıktan sonra açıklama yapan Vali Mehmet Ceylan , “Bu şüpheli jandarma tarafından getirildiği hastanede yatan mağdure tarafından da yapılan yüzleşmede teşhis edildi. Fakat diğer deliller de toplandıktan sonra kesin bir netice elde edilecek. Diğer deliller incelendikten sonra olay aydınlatılacak. Konuyu ciddiyetle takip ediyoruz. Çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Suç makinesi çıktı

Mustafa Volkan D.’nin (26) ’cinsel taciz, uyuşturucu kullanmak, hırsızlık’ gibi 17 ayrı suçtan kaydının olduğu, son olarak ’hırsızlık’ suçundan girdiği cezaevinden bir süre önce çıktığı belirlendi. Nevşehir’in Ürgüp İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve elektrikçilik yapan Mustafa Volkan D.’nin olaydan önceki son 3 boyunca Göreme’de kırmızı renkli Şahin marka bir otomobille gezdiği öğrenildi. Jandarmada sorgusu süren şüpheliden alınan DNA örnekleri de öldürülen ve yaralanan 2 Japon kadından alınan örneklerle uyuşup uyuşmadığının saptanması için Ankara’daki jandarma kriminal laboratuvarına gönderildi.

‘Bisiklet kiraladılar, yastayız’

GÖREME Beldesi’nde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 Japon kadın turistin, bölgeyi gezmek için bisiklet kiraladığı ortaya çıktı. Öz Capadocia bisiklet kiralama şirketinin ortaklarından Tacihan Özdemir, “Dün saat 10.15 gibi gelip bisiklet kiraladılar. Göreme halkı olarak yastayız. Çok neşeli, eğlenceli iki gençti. Bizimle şakalaştılar. Bölgeyi gezmek istediklerini söylediler. Rose Vadisi’ne gideceklerini söylediler” diye konuştu. Şirket Türk-Japon bayrağını yan yana astı.

Mai henüz 22 yaşındaydı ondan ne istediniz?

Başımızın sıkıştığı dönemlerde hep yardıma koşan Japonlarla dostluğumuz merhum Barış Manço’nun ünlü Japonya ziyaretiyle pekişerek başlamıştı. Yıllardır da gelişerek büyüdü. Ancak önceki gün yaşanan saldırı kadim dostumuzu bizi de üzdü. Mai, inan sana saldıran bizden değil.



Göreme’de protesto yürüyüşü

Japon turistlere saldırı Göreme’de protesto edildi. Beldeyi Japon ve Türk bayraklarıyla donatan sivil toplum temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar Japonca ve Türkçe hazırladıkları ’Japon-Türk dosttur dost kalacak’, ’Özür dileriz’, ’Unutmayacağız’ yazılı pankartlarla belediye önünde toplandı. Zemi Vadisi’ne kadar yürüyen protestocular, olayın olduğu yere karanfiller bıraktı. Yürüyüşe Göreme Belediye Başkanı AK Partili Nuri Cingil de katıldı.

Haberin Devamı