Gazete Vatan Logo

Yüzen mücevherler...

Deniz tutkunlarının heyecanla beklediği Boat Show Eurasia Tuzla fuarı başladı. 25 Şubat’a kadar açık olacak fuarda 276 tekne görücüye çıktı.

Yüzen mücevherler...

Kış aylarındayız ama bir çoğumuz için deniz tutkusu dört mevsim. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denize ve denizciliğe olan ilgi de son yıllarda artıyor. “Önümüzdeki yaz, bir teknem olsun, denize açılayım” diyorsanız, Tuzla Viaport Marina’da kapılarını açan Boat Show Eurasia Kara Fuarı denizle haşır neşir olmak için doğru yer. 25 Şubat Pazar akşamına kadar açık olacak olan Boat Show Eurasia Tuzla’da boyları 3 metre ile 36 metre arasında değişen 276 tekne yer alıyor. Fiyatları 3 bin 500 TL ile 50 milyon TL arasında değişen tekneler arasında, dünya prömiyerini yapacak olan 35 adet lansman teknesi de ilk kez Boat Show Eurasia’da deniz tutkunları ile buluşacak.

Arabanız tekneye park edin

Gulf Craft’ın kalite, tasarım ve teknolojide ulaştığı üst seviyeyi ortaya koyan 35 metrelik yeni modeli Majesty 110, üç güverteli yapısı ve altı kamaralı yerleşimiyle iddialı bir süperyat. Tekne, 14 misafir ağırlayabiliyor. En yeni teknoloji navigasyon ve ses sistemiyle donatılan Majesty 110, oldukça sade çizgilere ve yalın bir profile sahip. Dört katlı, 3 flybridege’ı bulunan teknenin flybridge’lerinden birinde dört tarafı denize nazır jakuzi, bot alanı, arabanız için garaj, spor salonu, sauna, çalışma odası, ana kamarasında, banyoda küvetin karşısında ki aynaya gömülmüş gizli televizyon, son teknoloji ses yalıtımı, teknolojik mutfak, ana kumandada “otomatik pilot” gibi birçok ileri teknoloji özelliğe sahip.

Haberin Devamı

Üst seviyede konfor

10,30 metrelik Bavaria E34’te bu boydaki bir teknede yüksek konfor sağlamak adına tüm detaylar düşünülmüş. İki adet tam donanımlı çift kişilik kamarası ve bu kamaraların ikisinin de kendilerine ait banyoları olan E34’te 60 beygir motor kullanılıyor.

Performans için tasarlanmış

Amerikan lüks motoryat üretici Sea Ray’in performans için tasarlanmış 7,90 metrelik teknesi Sun Sport 250, şık görünümünün yanında pratik kullanımıyla günlük gezinti teknesi isteyenler için ideal. Tekne maksimum 39 knot hıza çıkabiliyor.

Günlük gezilerin vazgeçilmezi

Antares 6 günübirlik geziler ve balıkçılık faaliyetleri için elverişli tekne, yeni nesil gövde yapısı sayesinde oldukça dengeli. Altı kişi kapasiteli, 5,70 metrelik Antares 6, dümen mahallini saran geniş camları sayesinde gün ışığından yüksek oranda faydalanıyor.

Haberin Devamı

Fuarın en ucuz teknesi

Nauta 22 Akersan Denizcilik’in, 2016’dan bu yana tasarımlarını geliştirdiği yeni teknesi. Denizlerde, göllerde ve nehirlerde gezi, balıkçılık ve hobi amaçlı kullanılan, 2.50 m’lik tam bir “aile gezi teknesi” olan Natua 22 motor ve vergiler hariç fiyatı 3 bin 500 TL ile fuarın en ucuz modeli.