Gazete Vatan Logo

Yüksekova karıştı!

Yüksekova karıştı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis tarafından yapılan hendek ve barikat operasyonu sabah saatlerine kadar sürerken, ilçe merkezinde de toplanan yüzü kapalı gruba polis müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, ilçede dün gece saatlerinde polis ekipleri tarafından hendek ve barikatların bulunduğu Orman Mahallesi’ne operasyon düzenlendi. Operasyona asker ve özel hareket polisleri katılırken, hendek ve barikatları kaldırmaya giden ekiplere mahalle girişinde roketli ve silahlı saldırı yapıldı. Polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 zırhlı araç hasar gördü, hasar gören araçlar İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne çekildi. Sabah saatlerine kadar devam eden operasyonda yer yer silah ve patlama sesleri duyuldu. Sabah saatlerinde polis ekipleri mahalleden çıkarken, toplanan kalabalık bir grup ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup Cengiz Topel Caddesi üzerinden Şemdinli yolu üzerine gelerek dağılırken, yüzü kapalı bir grup ellerinde molotofkokteylileriyle çarşı merkezine geldi.

Öte yandan havai fişekler atan grup Oslo Oteli önüne gelmeye çalışırken polis gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahaleyle Şemdinli Yolu üzerine giden gruba polis müdahalesi sürüyor. Çıkan gerginlik nedeniyle esnaf kepenk kapatırken, ilçedeki gerginlik sürüyor.

Haberin Devamı