Gazete Vatan Logo

YPG’ye silah dolu 70 TIR daha gitti!

ABD, önceki gece Haseke’deki Rümeylan hava üssünden, Rakka’nın kuzeyinde konuşlu PYD/PKK unsurlarına 70 TIR silah daha gönderdi. Terör örgütüne 3 haftada 218 TIR’lık sevkiyat yapılmış oldu

YPG’ye silah dolu 70 TIR daha gitti!

ABD’nin, Suriye’de terör örgütü PYD/PKK’ya DEAŞ’la mücadele gerekçesiyle askeri yardımları sürüyor. Edinilen bilgilere göre, önceki gece 22.00 sularında askeri araç gereç ile mühimmat taşıyan 70 TIR, ABD’nin Haseke’deki Rümeylan hava üssünden yola çıktı. Rakka’nın kuzey kırsalına yönelen TIR’larda, yakıt tankerleri, dört çeker araçların yanı sıra ilk defa karavanların taşındığı görüldü. Son sevkiyatla birlikte, ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’yı silahlandırma politikasını Başkan Donald Trump’ın resmi kararnamesi haline getirmesinin ardından, 15 Mayıs’tan itibaren 4 defada 218 TIR’lık sevkiyat gerçekleştirilmiş oldu.

12 bin Kalaşnikof

AA muhabirinin ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) edindiği belgede, Suriye’de PYD/PKK’nın da içinde olduğu gruplara verilecek silahlar listesinde, 12 bin adet Kalaşnikof marka tüfek, 6 bin adet makineli tüfek ve 3 bin 500 adet ağır makineli tüfek yer alırken, 3 bin adet Amerikan yapımı RPG-7 ve bin adet Amerikan yapımı AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavar da yer aldı. Ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 adet havan topu, 100 adet keskin nişancı tüfeği, 450 adet PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 adet kızılötesi lazer aydınlatıcı dürbünün yer alacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

ABD: Detayları Türkiye bilecek

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, terör örgütüne verilen silahlarla ilgili detayların müttefiklerle paylaşılacağını söyledi: “Silahların seri numaraları, miktarları ve verilen silah ve araçların tipleri gibi detaylara girmeyeceğiz. Tüm bunların kayıtlarını kendimiz tutuyoruz. Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız. Bunları operasyonel nedenlerden dolayı açıklamayacağız çünkü DEAŞ’ın, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elindekilerini bilmesini istemiyoruz. Verilen tüm silahlar birlik komutanlarına seri numaraları ile zimmetlenecek ve bütün bu detayları, silahlar konusunda kaygı duyan kuzeydeki müttefikimizle paylaşacağız.”

İşte o silahların listesi

ABD tarafından YPG-PKK’ya verilen silahların listesi açıklanmayacağı ifade edilse bile, listeler askeri sitelerde yayınlanıyor. Dağlardan da bu listelerdeki silahların aynıları çıkıyor. Özellikle son bir sene içinde Güneydoğu’da ele geçen PKK silahları ile Pentagon listesindeki silahların menşei, cins ve çapları neredeyse birebir örtüşüyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni İsveç Saab yapımı AT4 yeni nesil tanksavarlar ve Rus menşeili SPG9 geri tepmesiz toplar. TSK, şu ana kadar farklı alanlarda ve zamanlarda 3 AT4 tanksavar ele geçirirken, Kato dağında SPG 9 geri tepmesiz topa ait 20 sıfır mühimmat ele geçirdi. Sonuç: PKK’mı ABD’yi kandırıyor, ABD Türkiye’yi mi?

Haberin Devamı

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın aktardığına göre ABD’nin Suriye’ye gönderdiği silahlar şu şekilde:

- 6 bin adet PKM (BİKSİ)

- 3500 adet DShK (DOÇKA)

- 3000 adet RPG-7

- 1000 adet AT4 ve SPG9

- 80 adet 60mm havan

- 80 adet 82mm havan

- 75 adet 120mm havan

- 150 adet AN/PVS gece görüş gözlüğü

- 150 AN/PEQ 2 lazer işaretleyici