Gazete Vatan Logo

YPG’ye malzeme ABD’den para S. Arabistan’dan

ABD yönetimi ‘Silah yardımını keseceğiz’ sözüne rağmen terör örgütü PKK/YPG’ye 150 TIR dolusu silah ve mühimmat gönderdi. Silahların parasını Suudi yönetimi verdi

YPG’ye malzeme ABD’den para S. Arabistan’dan

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD-YPG’nin hamisi ABD, terör örgütüne desteğe devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’un ‘YPG’ye yardımı keseceğiz’ sözüne rağmen AB’nin terör örgütüne son bir ayda bin 600 TIR dolusu yardımda bulunduğu ortaya çıktı. ‘Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ tarafından yapılan açıklamaya göre ABD, YPG’ye son bir kaç gün içinde 150 TIR dolusu silah ve mühimmat gönderdi. Son bir ay içinde gönderilen TIR sayısı ise bin 600’e ulaştı. ABD, son olarak 5 bin TIR yardım gönderdikten zonra YPG-PYD’ye yardımı kestiğini açıklamıştı. Bu son yardımlarla YPG’ye gönderilen TIR sayısı ise 6 bini geçti.

Finansman körfezden

ABD, Ağustos ayından itibaren YPG’ye yardımı hızlandırmış ve ay başında yaklaşık 200 TIR’lık sağlık malzemesi ekipmanlarını terör örgütüne teslim etmişti. Uçaklarla kuzey Irak Bölgesi’ne indirilen yardım malzemeleri, kara yolu üzerinden Suriye’ye getirilerek YPG’nin kontrol alanındaki bölgelerde tesmi sağlanıyor. Son bir ayda gelen yardımlar ABD tarafından temin edilirken finansmanının ise Suudi Arabistan tarafından sağlandığı iddia edildi. Suudi Arabistan son olarak yaptığı açıklamada, YPG’ye Suriye’nin kalkındırılması için 100 milyon dolar vereceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı