Gazete Vatan Logo

YPG’nin yeni ‘dostu’ Fransa

Macron’un YPG-PKK’lı teröristleri Elysee Sarayı’nda ağırlamasından sonra, Suriye’de de kol kola oldukları ortaya çıktı. Uydu görüntülerine göre Fransız üssüne 418 metre uzaklıkta terör örgütünün tünelleri var

YPG’nin yeni ‘dostu’ Fransa

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG-PYD’ye ABD’nin desteğinden sonra Fransa’nın da desteği gözler önüne serildi. Önce Fransa Cumhurbaşkanı Macron, terör örgütünün üyelerini geçtiğimiz gün Elysee Sarayı’nda ağırladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından terör örgütü ile Türkiye arasında arabuluculuk rolünü üstlenebileceğini açıkladı. Ancak Fransa’nın terör örgütüyle bağlantısının sadece bu açıklama ve görüşmelerle sınırlı olmadığı, sahada ise yan yana oldukları ortaya çıktı.

Sınıra yakın

Suriye’deki iç savaşın çıkmasından sonra ‘DEAŞ ile mücadele’ kapsamında bölgeye özel kuvvet mensuplarını gönderen Fransa, Fırat Nehri’nin doğusuna en az 5 askeri üs kurdu. Bu bölgeye askerlerini konuşlandıran Fransa’nın Türkiye sınırına en yakın askeri üssü Miştanur Tepesi’nde bulunuyor. Miştanur Tepesi, Şanlıurfa’ya bağlı Suruç ile Akçakale ilçelerinin arasında sınıra bir kaç kilometre mesafede bulunuyor.

Terör kampları var

Fransız askeri üssünün bulunduğu bölgenin uydu fotoğrafları incelendiğinde başka bir gerçek daha ortaya çıkıyor. Çünkü Fransız askeri üssünün tam 418 metre uzaklığında terör örgütünün kazdığı devasa tüneller ve mevziler dikkat çekiyor. Uydu görüntülerine göre terör örgütünün kazdığı tünel ve mevziler, Afrin’de yaptığı hazırlıkla aynı özelliğe sahip. Hem derin hem de beton ile güçlendirilmiş tahkimatlar ilk dikkat çeken özellikleri Türkiye sınırına yapılan mevzilenme ise kime karşı hazırlığın yapıldığı gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Fransızlar nerede?

Suriye’de YPG/PKK’ya siyasi desteğini artıran Fransa, terör örgütüyle askeri işbirliği de yürütüyor YPG/PKK işgalindeki kuzey Suriye’de en az 5 noktada Fransız askeri unsuru bulunuyor Fransız özel kuvvetler mensuplarının da aralarında olduğu 100’den fazla asker, terör örgütü ve ABD’yle çalışıyor. Rakka, Sırrin ve Ayn İsa’da bulunan Fransız askerler, Miştanur Tepesi ve Lafarge fabrikasında da boy gösteriyor. Son üç günde Irak’ın kuzeyinden Suriye’ye girip geri çıkan Fransız askerlerin hareketliliği dikkati çekiyor.