Gazete Vatan Logo

YPG’nin olduğu her yer hedefte!

Milli Savunma Bakanı Canikli: “PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye açısından bir tehdittir ve aynı zamanda bir hedeftir”

YPG’nin olduğu her yer hedefte!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin sunumunu yaptı. Özellikle ABD tarafından terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye verilen silahların Türkiye’deki bazı terör eylemlerinde kullanıldığını vurgulayan Canikli, “Bu bilgiyi başta ABD olmak üzere ilgili bütün yetkililerle en somut, net şekilde defalarca paylaştık” dedi. Canikli, şunları söyledi:

30 bin kişilik ordu!

Görüşmelerimizde, ‘bu silahların önemli bir bölümünün YPG’ye değil, kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla aktardıklarını, gönderdiklerini’ ifade etmişlerdir. Biz de bunun üzerine, gönderilen silahların ve mühimmatın, araç gereçlerin en az 25-30 bin kişilik bir orduyu teçhiz edebileceğini bildirdik. ABD’nin Suriye’de resmi olarak 500 kişilik askeri varlığının olduğunu biliyoruz.

Afrin operasyonu

Suriye’deki krizin önemli bir ayağının da Afrin’deki gelişmeler olduğunu belirten Canikli, “PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer, teröristlerin bulunduğu her yer Türkiye açısından bir tehdittir ve aynı zamanda bir hedeftir. Bu kapsamda uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan ve kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Haberin Devamı

S-400 satış işlemi tamam

Bakan Canikli, Rusya’dan füze alımıyla ilgili bilgi verirken, S-400’lerin avansının ödendiğini söyledi. Canikli, “Bu satış işlemi sonuçlandırılmış, yani bu iş tamamlanmıştır. Bundan sonra ödemelerle ilgili detaylar görüşülüyor. Bir adedi opsiyon olmak üzere iki adet S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecektir. İlk sistemin teslimatının 2019’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu sistemler teslim alındığında ülkemiz önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacaktır” dedi.