Gazete Vatan Logo

YPG'den Kobani açıklaması

YPG'den Kobani açıklaması

SURİYE'de dün sabaha karşı Kobani'ye sızarak bombalı saldırılarda bulunan IŞİD ile YPG'liler arasında çatışmalar devam ederken; IŞİD militanlarının Türkiye tarafından geldiği iddialarıyla ilgili olarak YPG Sözcüsü Redur Xalil, "Ben, IŞİD'liler Türkiye'den 'geldi ya da gelmedi' demedim. Konu ile ilgili soruşturma sürüyor. Şu anda bize gelen bilgilere göre 24'ü Berxbotan Köyü'nde olmak üzere toplam 74 kişi yaşamını yitirmiştir" dedi.

IŞİD, dün sabaha karşı Kobani'ye sızıp intihar saldırıları gerçekleştirirken, IŞİD'lilerin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddialarına YPG sözcüsü Redur Xalil yanıt verdi. Şu anda IŞİD çeteleri ile çatışmaların sürdüğünü söyleyen Xelil, DHA muhabirine konuştu. Dün yaptığı açıklamanın yanlış yansıtıldığını söyleyen YPG Sözcüsü Redur Xelil, "Beni arayan ajanslara DAİŞ çeteleri ve bombalı araçların 'Türkiye'den geldi ya da Türkiye'den gelmedi' gibi bir ifadede bulunmadım. Konu ile ilgili soruşturmamız sürüyor. Soruşturmanın sonunda bu konuda net bir şey söyleyebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

"DAİŞ'İN, KOBANİ'YE CERABLUSTAN GELME İMKANI YOKTUR"

Bir kısım IŞİD'linin Kobani'nin güneyinden 5-6 araçlık bir konvoy ve Özgür Suriye Ordusu kıyafetleri ile Kobani'ye sızma yaptığını söyleyen YPG Sözcüsü Redur Xelil, "Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada, IŞİD çetelerinin Cerablus'tan Kobani'ye geldiklerini söylüyor. Ama, Cerublus ile Kobani arasındaki karayolunda bulunan iki köprü daha önce IŞİD çeteleri tarafından patlatılarak yıkıldı. Yani şu anda Cerablus ile Kobani arasında bir yol kalmamıştır. IŞİD çeteleri Cerablas'tan Türkiye topraklarına girip oradan mı Kobani'ye girdiler? Eğer Şanlıurfa Valiliği ısrar ile bunu söylüyor ve Cerablus ile Kobani arasında ise yol bulunmuyorsa insanın aklına bu geliyor. Konu ile ilgili soruşturmamız ve araştırmamız devam ediyor" dedi.

YPG Sözcüsü Redur Xelil, şu anda Kobani merkezinde çatışmaların sürdüğünü, şimdiye kadar ellerine gelen bilgilere göre IŞİD'in Berxbotan Köyü'nde 24 sivili, Kobani'de ise 50 kişiyi öldürdüğünü belirterek, "Ellerinde az sayıda rehine var. Bu rehinelerin zarar görmemesi için dikkatli davranıyoruz. Çatışmalar bazı noktalarda sürdüğü için şehit sayımız artabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı