Gazete Vatan Logo

YKS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? YKS TYT kaçta bitecek?

YKS'nin ilk oturumu olan TYT 10:00'da başladı! 2 milyon 381 bin 784 adayın ter dökeceği YKS sınavında geçtiğimiz yıllarda ÖSYM sınavlarında uygulanan 15 dakika kuralı bu sınavda da uygulandı. Peki YKS sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

YKS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? YKS TYT kaçta bitecek?

YKS'nin birinci oturumu 10:00'da başladı! YKS sınavı 135 dakika sürecek. Hayalini kurdukları Üniversitede eğitim almak isteyen binlerce aday YKS sınavının ilk adımı olan TYT sınavında ter döküyor. Peki YKS sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2 milyon 381 bin 784 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu TYT,135 dakika sürecek

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. 2 milyon 381 bin 784 üniversite adayının başvurduğu YKS'nin birinci oturumu TYT, 81 ildeki 7 bin 884 binada 129 bin 291 salonda uygulanacak.

TYT'de adaylara Türkçe testinden 40, sosyal bilimler testinden 20, temel matematik testinden 40, fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. TYT, 135 dakika sürecek.

YKS sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.

ÖSYM, YKS sorularının tümünü yayımlayacak
YKS sorularının tamamı, 1 Temmuz akşamı ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak - Yayınevleri ile yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretleri de belirlendi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacak.
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web sitesinden ulaşılabilme imkanı sağlanacak.
Öte yandan yayınevleri, yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretlerinin de belirlendiği bildirildi.
YKS'ye yaklaşık 2,4 milyon aday başvurdu.

Haberin Devamı