Gazete Vatan Logo

YKS ek yerleştirme işlemleri başladı mı? Üniversite ek yerleştirme

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversiteye yerleşemeyen binlerce aday ÖSYM tarafından ek yerleştirme işlemlerinin ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YKS ek yerleştirme işlemlerini ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken Üniversite kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından boş kontenjanların açıklanması bekleniyor. Peki YKS ek yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak?

YKS ek yerleştirme işlemleri başladı mı? Üniversite ek yerleştirme

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ettikleri Üniversite'den herhangi birine yerleşen adaylar Üniversite kayıt işlemlerini yaptırmaya devam ediyor Yaptıkları tercihler arasında herhangi bir yükseköğrenim kurumuna yerleşemeyen adaylar YKS ek yerleştirme tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki ÖSYM Üniversite boş kontenjanlarını duyurdu mu?

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından uygulanan YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı. İlk tercih aşamasında yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu. Fakat 2018 üniversite ek tercihler için ÖSYM henüz bir tarih vermedi. YKS ek yerleştirme tarihleri belli olduğunda haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Haberin Devamı

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.