Gazete Vatan Logo

YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS başvuru ücreti ne kadar?

YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS başvuru ücreti ne kadar? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. YKS başvuru tarihleri de gündemde sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte binlerce aday tarafından merak edilen bilgiler...

YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS başvuru ücreti ne kadar?

YKS başvuruları 1 Mart'ta başladı ve 21 Mart tarihinde sona erecek. YKS başvurusu "https://ais.osym.gov.tr" internet sitesinden yapılabiliyor. YKS ücretinin ise en geç 22 Mart'ta yatırılması gerekiyor.

YKS NE ZAMAN?

YKS sınavı iki gün sürecek. 23 Haziran tek oturum 24 Haziran'da iki oturum olarak yapılacak.

İlk oturumda TYT sınavı olacak. Bu sınava girmek zorunlu. İkinci gün ise alan dersleri için ve yabancı dil için sınava girilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel

olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır. Sınav ücreti ödeme için son gün 22 Mart 2018 tarihidir.

YKS BAŞVURU KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

YKS NEDİR?

Yeni eğitim öğretim yılında yapılacak olan sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

Haberin Devamı

-Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama..

-Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

-Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

İYİLEŞTİRMELER YAPILACAK

Yapılan açıklamada, Sınav başlama saati olan 10.00'dan sonra öğrenciler sınava alınmayacak. Öğrencinin lehine olabilecek ve ÖSYM'nin işleyişinde herhangi bir problem oluşturmayacak her türlü iyileştirmeyi yapacağız." denildi.