Gazete Vatan Logo

Yine otobüs dehşeti

Geçen pazar yanan, içinde 4 kişinin can verdiği halk otobüsünün ardından bu kez de belediye otobüsü dehşet saçtı. Kabataş’ta kontrolünü kaybeden belediye otobüsü, yol kenarında bekleyenlerin arasına daldı 16 kişi yaralandı...

Yine otobüs dehşeti

İstanbul’daki Kabataş Vapur İskelesi’ni ve çevresini savaş alanına çeviren vahim kaza, dün sabah saat 08.45 sıralarında meydana geldi. Kağıthane-Kabataş hattında çalışan otobüsün şoförü, Kabataş’ta henüz belirlenemeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otobüs önce seyir halinde olan bir taksiyi de önüne katarak Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi’nin giriş kısmına çarptı. Daha sonra Kabataş Vapur İskelesi’ne çarparak devam etti ve iskele karşısında bulunan büfeye girdi. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Taksiyi de sürükledi

İETT otobüsünün çarptığı taksinin sürücüsü Şerif Akpınar olayı anlattı. Akpınar, kazanın Kabataş İskelesi’ne yolcusunu indirdikten sonra meydana geldiğini ifade etti. Şerif Akpınar, “Seyir halindeydim. kaldırımdan oradan beni sürükleyerek attı. Benim araçta Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi önünde bekleyen iki kadına çarptı. Birinin bacağı koptu. Ben taksinin altında kalan vatandaşlara hiç bakamadım. Çevredeki vatandaşlar aracı kaldırarak yaralıları kurtardılar” dedi.

Haberin Devamı

‘Otobüs koptu geliyor!’

Kazanın meydana geldiği dakikalarda şehir hatları seferlerinin yapıldığı iskelede Adalar’a gitmek için bekleyen Adem Yörür ise korku dolu dakikaları şöyle anlattı: “Biz otobüsün çarpması sonucu yok olan kafede çay içiyorduk. Kabataş’tan Dolmabahçe’ye gitmekte olan otobüs koptu geliyor. Sanırım gaz pedalı sıkışmış. Önce bir taksiye çarptı sonra, bizim olduğumuz kafeye girdi.”

‘5 dakika önce olsaydı’

“Biz saniyelerle kurtulduk. Kazadan 5 dakika önce Adalar seferini yapan bir vapur hareket etmişti. Eğer kaza 5 dakika önce olsaydı çok sayıda ölü olurdu.” Kazadan sonra olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis sevk edilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı.