Gazete Vatan Logo

Yılın adamı

Dünyaca ünlü finans gazetelerinden Financial Times yılın adamını seçti. İşte o isim...

ABD’de finans haberleri yayınlayan bir portal olan MarketWatch.com’dan sonra, İngiliz Financial Times gazetesi de teknoloji sektörünün kurucusu ve CEO’su Steve Jobs’ı yılın adamı seçti.

Gazete Jobs’ı, “Apple’ı zirveye taşıyan Silikon Vadisi gurusu” olarak tanımladı.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce, Jobs’ın kariyeri ve kurucularından biri olduğu şirketi Apple’ın piyasadan silineceği konuşuluyordu. Bununla birlikte, Jobs yalnızca 1 yıl önce yaşadığı rahatsızlık yüzünden bir deri bir de kemik kaldı.

Ancak 2010’un başıyla birlikte, şirket ve Jobs ciddi bir yükselişe geçti.

Şirkete yönelik beklentiler, başkaları için imkansız gibi görünen şeylerin, Apple tarafından mükemmele yakın ürünler olarak piyasaya sürülmesinin ardından, oldukça yükseldi.

Teknoloji sektöründe, Apple’ın en son çıkaracağı ürünlere yönelik spekülasyonlar aylar öncesinden yapılmaya başlar hale geldi. Bu durum iPad içinde geçerliydi.

Klavyesi olmayan, dokunmatik ekran bir bilgisayar. Bu ürünün, 2001’de piyasa çıkan iPod ve 2007’de tüketicilerle buluşan iPhone’a bile rakip olabileceği konuşuldu. Ancak, Steve Jobs, alışılmış sunumuyla tanıttığı ürün, meraklılarını hayal kırıklığına uğratmadı.

ZUCKERBERG’DEN DAHA KÜÇÜKTÜ

Steve Paul Jobs, ilk kez manşetlerle tanıştığında, ABD’li Time dergisi tarafından 2010’da yılın adamı olarak seçilen Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’den daha küçük bir yaştaydı.

O zamanlarda, “teknoloji tutkunu” biri olmak oldukça havalı bir durumdu. Kariyerinin ilk yıllarında Jobs’ın kişisel bilgisayarları popüler hale getirerek sosyalleşiyordu ve Apple’ın Wall Street’teki ilk halka arzında, ki o zaman Jobs yalnızca 25 yaşındaydı ve çoktan teknoloji dünyasının rock yıldızı olmuştu.

O günlerin üzerinden yaklaşık 30 yılın geçtiği şimdilerde, Jobs, yeni yüzyılda dünyanın yeniden şekillenmesine yardımcı olan diğer teknoloji devleri arasındaki yerini oldukça sağlamlaştırdı.

Jobs’un uzun yıllardan bu yana en büyük rakibi olarak gösterilen Bill Gates, küresel bilgisayar dünyasında kurduğu dev imparatorluk nedeniyle daha zengin olabilir. Ancak Gates, kendisini ve servetini hayır işlerine adamak için sahnelerden çekildi ve şu anda spotlar Jobs’a odaklanıyor.

EN BÜYÜK DARBE iPad İLE GELDİ

Apple, uzun yıllar boyunca Microsoft’un işine çomak sokmaya çalıştı ancak hiçbir çabası iPad kadar etkili olmadı.

Steve Jobs’ın son harikası iPad, şu anda tamamen farklı bir hikayeye dönüşüyor. Apple’in iPhone ile getirdiği yenilikleri, bir adım öteye. Şu anda teknoloji dünyasını faresiz bilgisayarların hüküm sürdüğü, Windows’suz yeni bir boyuta taşıyor.

Eleştirmenlere göre, Jobs’ın en kötü özelliği mükemmeliyetçilik.

Ancak farklı görüşlere rağmen, Jobs’ın rakipleri için standartları belirlediği söyleniyor.

Haberin Devamı