Gazete Vatan Logo

YGS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı için meraklı bekleyiş sürüyor. YGS sonuçları ile tercih yapmak isteyen adaylar ne yapmalı ve Yükseköğretime geçiş sınavına dair merak edilen tüm soruların cevabı yazımızda!

YGS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

YGS yani Yükseköğretime Geçiş Sınavı lise son sınıf öğrencileri ve lise mezunu kişiler için düzenlenmektedir. Bu sınav ile adaylar 160 dakikalık süre boyunca 160 soru cevaplamaktalardır. Soruların derslere göre dağılımı şu şekildedir;

Türkçe Testi: 40 soru
Matematik Testi: 40 soru
Sosyal Bilimler Testi: 40 soru
Fen Bilimleri Testi: 40 soru

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Lise öğrenimini tamamlamış olan her vatandaş istediği kadar YGS ye girebilmektedir. YGS sonuçlarına göre 180 puanını aşmış olan adaylar istedikleri takdirde belirtilen süre içerisinde LYS sınavlarına da başvuru yapabilir. Fakat LYS zorunlu değildir adaylar YGS puanlarıyla da tercih yapabilmektedirler.

2017 yılı için YGS geçtiğimiz 12 Mart tarihinde yapılmıştı. Üniversite hayali kuran birçok aday 160 dakikalık süre boyunca sınava tabii tutuldu. Geçtiğimiz yıla oranla sınava giren aday sayısında 87 bin 339 kişilik bir artış olmuştur. 2017 yılında sınava girmek için 2 milyon 265 bin 902 kişi başvuru yapmıştı. Ancak sınav sistemimde birtakım değişikliklere giden ÖSYM bu yıl ilk defa 10.00 da başlayacak sınav için adayların en geç 9.45 de sınav salonunda bulunmaları konusunda uyarmış ve sınava geç kalan adaylar sınava girememişlerdir. Bu konuda Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz. 'Sınav saatinden 14 dakika erken geleni almıyorum' demekle anayasanın 42. maddesini ihlal etmiş olursun. Yazık günah değil mi?" sözleri ile sınava geç kalan adaylara yönelik bir çalışma yapılabileceği müjdesini vermiştir.

YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM nin yapmış olduğu yenilik bununla da sınırlı kalmamıştır. ÖSYM bu yıl sınava giren adayları ve ailelerini rahatlatacak bir yenilik ile sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağını duyurmuştur. YGS sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden yayınlanacaktır. Sonuçların saat kaçta yayınlanacağına dair bir duyuru yapılmamıştır. Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçları görüntüleyebilecektir. Adaylar sınav sonuçlarını yalnızca sistem üzerinden öğrenebilecekler bunun dışında herhangi bir şekilde adaylara postayla sonuç gönderilmeyecektir.

YGS SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 LYS Başvuruları Ne Zaman?

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

LYS de Kısa Cevaplı Soru Uygulaması Geliyor

ÖSYM bu yıl için bir başka değişiklik olarak adaylara kısa cevaplı soru uygulamasını getirmeyi planlıyor. Adaylar bu konuyla ilgili daha kapsamlı bilgiye ve örnek sorulara ÖSYM resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirler. Kısa cevaplı sorular her LYS için 3 soru olacak şekilde belirlenmiştir. Kısa cevaplı sorular için yanlış cevapların doğru cevabı götürmeyeceği belirtilmiştir.

Kısa Cevaplı Soruların Dağılımı;

LYS 1- Matematik 3 soru
LYS 2- Biyoloji 1 soru, Fizik 1 soru ve Kimya 1 soru
LYS 3- Edebiyat 2 soru, Coğrafya 1 soru
LYS 4- Felsefe 1 soru, Coğrafya 1 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 soru
LYS 5- Yabancı Dil 3 soru

Haberin Devamı