Gazete Vatan Logo

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS sınavı, 12 Mart 2017 tarihinde düzenlendi ve sınava ülke çapında on binlerce binada milyonlarca öğrenci girdi. YGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi, sınavın düzenlenmesinin üzerinden bir haftaya yakın zaman geçerken merak konusu olmaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, YGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihleri ile ilgili tarih verdi ve ayrıca, YGS sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarı ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz hafta Pazar günü düzenlenen YGS sınavına milyonlar katıldo ve LYS sınavına geçiş hakkı kazanarak üniversiteye geçmek hayali ile ter döktü. Milyonlarca öğrenci, şimdi merakla ÖSYM’nin YGS sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyor.

Geçtiğimiz senelerde de uygulandığı üzere, YGS sınav sonuçları adaylara kağıt olarak gönderilmeyecek, birçok kamu hizmetinde olduğu gibi adaylar sınav sonuçlarını internetten öğrenebilecekler. YGS sınav sonuçlarının, sınav düzenleme tarihinden itibaren 15 gün sonra açıklanması bekleniyordu. YGS sınav sonuçlarının öğrenileceği adres sonuc.osym.gov.tr olup, ÖSYM’den gelen bilgilere göre açıklanacağı tarih 28 Mart 2017. Yaklaşık iki hafta sonra, milyonlarca öğrenci YGS sonuçlarını belirttiğimiz adresten öğrenmiş olacak.

YGS sınav sonuçları henüz açıklanmamış olsa da, soru kitapçıkları ve cevap anahtarının ÖSYM resmi internet sitesinden gelen bir açıklamayla açıklanmış olması ile, isteyen öğrenciler sınav sonuçlarını doğru ve yanlış sayılarına dayalı olarak çeşitli mecralar üzerinden hesaplayabilecekler.

Haberin Devamı

ÖSYM’den Gelen YGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Açıklaması

12 Mart2017 tarihinde, YGS sınavının düzenlenip sona ermesinden birkaç saat sonra, ÖSYM resmi internet sitesinden öğrencileri çok yakından ilgilendiren, soru kitapçıkları ve cevap anahtarı ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamanın tam metni şu şekildeydi;

‘’2017-YGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Açıklamada belirtilen bağlantı

http://www.osym.gov.tr/TR,13018/2017-ygs-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari.html olup, öğrenciler bu bağlantı üzerinden cevapladıkları sorular için doğru yanlış sayısına bağlı olarak hesaplama yaparak, alacakları YGS puanını ufak bir hata payı dahilinde öğrenebilirler.

Haberin Devamı

İkinci Sınav Aşaması Olan LYS Sınavları Ne Zaman Düzenlenecek?

YGS sınavlarının 28 Mart tarihinde açıklanmasından sonra, baraj puanını geçip LYS’ye girecek olan adaylar, haziran ayının 2. Ve 3. Haftasında, sayısal, sözel, yabancı dil ve eşit ağırlık alanlarında sınavlara girecekler. 4 ve 17 Nisan tarihleri arasında başvuruları alınacak olan LYS sınavında, LYS-4 adına sahip Sosyal bilimler sınavı 10 Haziran tarihinde, LYS-1 adına sahip Matematik alanı sınavı 11 Haziran tarihinde, LYS-2 adlı Fen Bilimleri Sınavı ve LYS-5 adlı yabancı diller sınavı aynı gün olarak 17 Haziran tarihinde, LYS-3 sınavı olan Coğrafya ve Edebiyat sınavları 18 Haziran tarihinde düzenlenecek. ÖSYM’nin daha önce açıkladığı akademik takvim ve sınav takvimine göre, LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz 2017.

YGS’de Sorulan Sorular ve Puanlama Sistemi

Haberin Devamı

Ygs sınavı, LYS sınavına geçiş yapmak için girilen bir sınav olmasına rağmen, LYS sonuçlarına da etki yapan önemli bir sınav olarak görülüyor. YGS sınavlarında, Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri dallarında, her daldan 40’ar soru olmak üzere toplamda 160 soru soruluyor. 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınavda, baraj 150 ancak LYS katılarak 4 yıllık bir üniversite bölümü kazanmak isteyen bir adayın en az 180 puan alması gerekiyor.