Gazete Vatan Logo

YGS giriş yerleri bugün açıklanacak mı?

YGS sınav giriş yerleri açıklaması için geri sayım sürüyor. ÖSYM tarafından açıklanacak olan YGS sınav giriş yerleri bugün açıklanacak mı? İşte YGS sınav giriş yerlerine ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtları...

YGS giriş yerleri bugün açıklanacak mı?

Öğrenciler için hayatlarının önemli dönüm noktalarından bir tanesi YGS için geri sayım başladı. Uzun süren hazırlık maratonu sonrasında öğrenciler 12 Mart 2017 Pazar günü sınava girecekler.

Sınav Yerleri Açıklandı mı?

Sınava giriş yerleri henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz yıl yapılan YGS için sınav giriş yerleri başvurulardan 14 gün sonra açıklanmıştı. Buna göre 2017 YGS giriş yerlerinin de çok yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

YGS GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS Ne Zaman Yapılacak?

YGS, 12 Martta gerçekleştirilecek. Öğrencilere ortak müfredeta dayalı olarak Türkçe testi, Temel Matematik Testi, Sosyal Bilimler Testi ve Fen Bilimleri Testi uygulanacak. Tek oturumda gerçekleştirilecek olan sınavın süresi 160 dakika olacak. Sınav saati 10.00 olan sınav için öğrencilerin sınav giriş yerlerine 1 saat öncesinde gitmeleri gerekmektedir. Böylece gerekli olan güvenlik ve kimlik kontrolleri daha sağlıklı bir şekilde yapılabilecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM’den Son Uyarı

ÖSYM internet sitesinde sınava girecek olan adaylar için bir duyuru yayınladı. Bu doğrultuda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartlarının yenilenmesi için başvuru yapanlara verilen geçici kimlik kartlarının kapsamı genişletildi. 15 gün geçerlilik süresi olan kartların yeni kimlik kartları alınana kadar geçerli olması kararlaştırıldı. YGS’ye girecek olan adayların yeni kimliklerinin basımına öncelik verilecek. Sınava giriş için yeni kimlik belgeleri zorunlu olmayacak. Adaylar eski kimlikleri ile girebilecekleri gibi kendilerine verilen geçici kimlik belgeleri ile de sınava giriş yapabileceklerdir.

Sınav İçin Ücretsiz Ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından 12 Mart Pazar günü YGS nedeniyle ücretsiz ulaşım imkanı verileceği belirtildi. Alınan karar doğrultusunda öğrenciler sınava giriş belgelerini göstererek, öğretmenler de görevli olduklarına dair belgeyi göstererek İstanbul’da hizmet veren İBB’ye ait araçlar ile ücretsiz olarak ulaşım sağlayabilecekler.

Haberin Devamı

YGS Hakkında

YGS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilen takvime göre 28 Mart’ta açıklanacaktır. YGS üniversiteye giriş aşamasının ilki olmaktadır. Sınavda puan türlerinden bir tanesinde en az 180 puan alan öğrenci adayları bir sonraki aşama olan LYS’ye girmeye hak kazanacaktır. YGS ile minimum 150 puan alan adaylar sadece önlisans programlarından bir tanesini seçmeye hak kazanacaktır. Engelli olan öğrenciler de bir puan türünde 100 puan alarak özel yetenek ile öğrenci almakta olan programlara başvuru yapabilecekler.

YGS Gireceklere Tavsiyeler

Uzmanlar tarafından sınava girecek olan adaylar için bir takım tavsiyeler yapıldı. Yapılan tavsiyelere göre öğrenciler, sınav gününe kadar ders çalışabilirler ancak sınavdan bir gün önce zihnin dinlenmesi amacıyla o gün ders çalışılmamalıdır. Sınav yaklaştığında etraftaki kişilerin sınav ile ilgili olumsuz düşünceleri dikkate alınarak motivasyonun düşmesine olanak verilmemelidir. Sınav saatinden yarım saat veya 1 saat önce hazır olarak beklenmelidir.

Haberin Devamı

Sınava başlamadan önce kitapçık türü mutlaka işaretlenmeli ve gerekli kodlamalar eksiksiz olarak yapılarak sınava başlanmalıdır. En çok güvenilen alan ile başlamak gereklidir. Bir soruya takılıp kalınmamalıdır. Sorular iki seçeneğe indirildiğinde mutlaka bir tanesi işaretlenmelidir. Ardı ardına üçten fazla seçenek aynı şık olarak işaretlenmişse tekrar kontrolü sağlanmalıdır.

Sınavda dikkati dağıtmamak çok önemlidir. Okunulandan bir şey anlaşılmamaya başlandığında birkaç saniye kalem bırakılarak dikkat toplanmaya çalışılmalıdır.

Sınava giderken giriş belgeleri, T.C. kimlik belgesi ve su dışında bir şey götürülmemesi gerekmektedir. Sınav için gerekli olan kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından karşılanacaktır.