Gazete Vatan Logo

Yerin önemi...

Doğru lokasyon, 1 ay önce satışa çıkarılan iki yeni projenin yıldızını parlatıp satışlarını katladı

İstanbul’da 1 ay önce satışa çıkarılan iki yeni projenin yüzde 20’si çok kısa bir sürede satıldı. Yenibosna’da inşa edilen ve havaalanına yakınlığıyla dikkat çeken Airport Hill, pilotlardan yoğun talep aldı. Kartal’da Kılıçoğlu Group’un Adliye Sarayı’na yürüme mesafesinde yer alan projesi Hukukçular Towers avukatların gözdesi olunca firma Çorlu’da da Adliye Sarayı’nın karşısına ikinci projeyi inşa etme kararı aldı

Konut sektörü satışların nispeten durgun geçtiği yaz aylarını karşılamaya hazırlanırken, 1 ay önce satışa çıkarılan iki yeni projenin yüzde 20’si kısa bir süre içinde sahibini buldu. Biri Yenibosna’da diğeri Kartal’da satışa çıkarılan bu iki projenin ortak özelliği ise hedef kitlelerine yakın mesafelerden ulaşabilecek şekilde konumlandırılmaları. Örneğin Yenibosna’da Akyapı, EMKE ve Günyap Ortak Girişimi tarafından satışa çıkarılan 92 dairelik Airport Hill, havaalanı başta olmak üzere İkitelli’deki sanayi tesislerine, TEM, E-5 ve E-6’ya yakın inşa edilmeye başlanınca, pilotlardan ve işadamlarından yoğun bir talep almış. İnşaatın yüzde 70’inin tamamlandığını söyleyen Girişim Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Safa Dinçer, “Doğru hedef kitleye doğru lokasyondan ulaşmanın önemi artıyor. Pilotlardan işyeri sahiplerine kadar pek çok kesimden talep alan Airport Hill’in ise 1 ayda yüzde 20’si satıldı” dedi.


Çorlu’da Adliye’ye komşu

Çorlu merkezli Kılıçoğlu Group tarafından Kartal’da inşa edilen Hukukçular Towers projesinde satışa çıkarılan 104 dairenin yüzde 20’si ise yine 1 ayda satıldı. Kartal Adliye Sarayı’na 50 metre uzaklıkta, yürüme mesafesindeki en yakın proje olan Hukukçular Towers’a en büyük talep ise avukatlardan geldi.

Hafriyatın devam ettiği projede 75 metrekare daireler 380-400 bin liradan, 300 metrekare daireler 600 bin liradan satılıyor. Projede daireler birleştirilerek kat olarak satıldığında metrekare büyüklüğü 550’ye çıkıyor. Kılıçoğlu Group’un Başkanı Mehmet Ali Kılıç, doğru lokasyonun getirdiği hızlı satıştan memnun olduklarını, Çorlu’da Adliye Sarayı’na İstanbul’da olduğu gibi yürüme mesafesinde olan ikinci bir Hukukçular Towers inşa etmeye başladıklarını anlattı. Projeyi 15 ay sonra teslim edeceklerini kaydeden Kılıç, “155 home-ofis, 32 konut, 45 mağazası bulunan projenin 3 ayda yüzde 95’i satıldı. 80 metrekare home-ofisler 100 ile 115 bin liradan satılıyor” dedi.

AkIllI yangIn algIlama sİstemİ var

208 home ofis ve 30 mağazayı içeren 20 katlı 2 bloğun yer alacağı Hukukçular Towers’da daire sahipleri monitör üzerinden güvenliği direkt olarak arayabilecek, misafirler daire sahibinin onayına bağlı olarak binaya giriş yapabilecek. Gece görüşlü, renkli kameralar ile 24 saat güvenliğin sağlanacağı projede yangın algılama ve ihbar sistemi de kurulacak. Akıllı bina sistemi ile entegre çalışan proje, acil durumlarda asansörlerin kontrolü, uyarı anonsu, yönetime anında ihbar verilmesi için diğer sistemleri harekete geçirebiliyor.


EVLER home-ofİs GİBİ KULLANILIYOR

Butik bir konut projesi olarak hayata geçirilen Airport Hill’de yer alan daireler, home-ofis olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı. 7 dönüm üzerinde 5 bloktan oluşan proje Aralık sonunda teslim edilecek. 2+1 ile 3+1 dairelerden oluşan projede 98 metrekare daireler 246 bin liradan, 106 metrekare daireler ise 375 bin liradan satılıyor. Proje içinde yer alan bir bloğun şirketler tarafından komple kiralanmak ya da satın alınmak istendiği, talipliler arasında ağırlıklı olarak havayolu şirketlerinin yer aldığı belirtiliyor.


KozyataĞI ve Maslak’I araŞtIrIyoruz

2006 yılından beri Tekirdağ’de vergi rekortmenliği bulunan ve 1.500’ün üzerinde konut, plaza ve AVM binası yapan Kılıçoğlu Group’un elindeki projelerin toplam inşaat alanı 200 bin metrekare. Çorlu’da Temmuz’da biri 350 daire ve 50 dükkandan oluşan, diğeri de tamamı villalardan oluşan Villakent projelerini başlatmaya hazırlandıklarını söyleyen Mehmet Ali Kılıç, ”İstanbul’da da Kozyatağı, 4. Levent ve Maslak bölgelerini araştırıyoruz. Yüksek katlı iş merkezi ve alacağımız arsanın niteliğine göre konut projesi geliştirmek istiyoruz. Bir ya da birkaç projeye başlayabiliriz“ dedi.


Milpark’ta yaza özel olarak peşinat da faiz de sıfırlanıyor

DoĞan Grubu şirketlerinden Milpa’nın Esenyurt’ta 33 bin 180 metrekare arazi üzerinde 15 blokta 993 konuttan oluşacak projesi Milpark’ta konut finansman kuruluşu DD Mortgage işbirliğiyle yaza özel olarak yeni bir kampanya başlatıldı. 48 aya kadar 0 faiz ve 0 peşinat uygulaması olacak kampanyada 60 aya kadar da yüzde 20 peşinat ve 0 faiz fırsatı veriliyor.


Su tasarrufu sağlanıyor

Faiz oranı 72 ayda yüzde 0.10, 120 ayda yüzde 0.39, 180 ayda ise yüzde 0.62 olarak uygulanıyor. Projede peşin alımlarda yüzde 15’e varan özel indirimler de yapılıyor.
Milpark’ta daire başına yıllık su tüketiminde yüzde 50’ye varan su tasarrufu sağlayan “EKOSAN-Ekolojik Evsel Atıksu Yönetimi” özel sistemi bulunuyor. Projede yaklaşık 5 bin metrekareli alan üzerinde, yetişkin ve çocuk havuzu, havuz cafe ve donatıları, çok amaçlı spor alanı, kapalı fitness salonu, restoran-cafe, kreş, çocuk oyun alanları, yönetim otomasyon merkezi, suni gölet ve şelaleler bulunuyor. Ayrıca Milpark sakinleri, 24 saat kapalı devre izleme sistemi, özel güvenlik ekibi, açık-kapalı otopark, çift asansör, jeneratör sistemi, internet erişimi, daireler arası ücretsiz telefon görüşmesi gibi imkanlara da sahip bulunuyor.


İlk etap bu yaz teslİm edİlecek

Haftasonu projeden ev alanların ve alacak olanların buluştuğu “Yaza merhaba” partisi düzenlenen Milpark Konutları’nda ilk etap dairelerin bu yaz teslim edilmesi planlanıyor. Projede büyüklüğü 65 ile 186 metrekare arasında değişen daireler m2’si 1.600-1.800 TL’den satılıyor. Projede bulunan ve mülkiyeti Milpark Konutları sitesine ait tüm sosyal donatıların bazılarının işletmesinden elde edilen gelirin site yönetimi tarafından site giderlerinde kullanılacak olması da, Milpark sakinlerine destek sağlıyor.


10’uncu Gayrimenkul Zirvesi bugün başlıyor

Gayrİmenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği’nin (GYODER) 10’uncu kez düzenleyeceği Gayrimenkul Zirvesi, yerli ve yabancı sektör profesyonelleri ile 100’ü aşkın projeyi bugün İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşturacak.

150’ye yakın konuşmacının, 1.500’ün üzerinde katılımcının yer alacağı zirvede ilk olarak Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel’in dünyanın en etkili 100 ekonomistinden biri olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi profesörü Dani Rodrik’i ve Avrupa Birliği Komisyon Üyesi Prof. Dr. Franz Schausberger’i ağırladığı “Ekonomi Plarformu” yer alıyor.
10’uncu Gayrimenkul Zirvesi’nin iki ana oturumu ise, “Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları” ile eko-kentler ve “slow city” (yavaş şehir) akımlarının örnekler üzerinden anlatılacağı “Geleceğin Kentleri” başlıklarını taşıyor. GYODER’in hazırlattığı “Küresel Kriz Sonrası Gayrimenkul Sektörü ve Türkiye İçin Öngörüler 2015” raporunun sonuçları da Fuar’ın ilk gününde açıklanıyor. 17 Haziran’a kadar sürecek olan fuarın panel konuları ise AVM yatırımlarından, tesis yönetimlerine, yüksek binalarda yaşamdan kentsel dönüşüme, enerji ve sürdürülebilirlikten turizm yatırımları ve gayrimenkul finansmanında yeni çözümlere uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Haberin Devamı