Gazete Vatan Logo

“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesiyle kan bağışı başlatıldı! "Herkesi davet ediyoruz"

Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla hayata geçirilen kan bağışı projesi çerçevesinde vatandaşlar kan vermeye başladı.

“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesiyle kan bağışı başlatıldı! "Herkesi davet ediyoruz"

Türk Kızılay’ın, Adana Valiliği himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla hayata geçirdiği kan bağışı projesi Uğur Mumcu Meydanı’nda başladı.

Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri proje çerçevesinde Kızılay’a kan bağışında bulunurken çocuklar ise halk oyunu gösterileriyle programda yer aldı. Türk Kızılay tarafından hayata geçirilen "Birbirimize Candan Bağlıyız" kampanyası, ülke çapında kan bağışı bilincini artırmayı ve düzenli bağışların oranını yükseltmeyi hedefliyor. Kış şartları ve Ramazan ayı gibi dönemlerde genellikle azalan kan stoklarını güçlendirmek için başlatılan bu kampanya, her sağlıklı bireyi kan bağışı yapmaya teşvik etmesi hedefleniyor.

Etkinlikte konuşan Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Kızılay’ın yaptığı işlere değinerek şunları kaydetti, “Bugün 30 Nisanda Türkiye’nin bir numaralı kentinde sizlerin de yardımıyla bu kan bağışı etkinliğini yaparken aynı zamanda dünyanın 3 kıtasında sabah kahvaltısı hazırlıyoruz. Güneş batmayan bir iyilik hareketinin temsilcileri olarak bugün de Türkiye’nin 1 numaralı kentinde Kızılay dostlarıyla düzenlediğimiz kan bağış etkinliğimize herkesi davet ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı