Gazete Vatan Logo

Yeni yıl karla geliyor!

2014’ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek. Marmara bugünden itibaren 10-14 derece soğuyor.

Kara hasret aklan İstanbul’a müjdeli haber. Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014’ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, hava sıcaklıklarında 14 dereceye varan düşüşler görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hafta sonunda ülkenin büyük bölümü yağışlı geçerken, bu akşamdan itibaren soğuklar etkili olmaya başlayacak. Batı kesimlerin, yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

15 derece soğuyor

Yapılan son tahminlere göre, bugünü 15 derece civarında geçirecek İstanbul’da yarın ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları, 4 dereceye, Balıkesir’de 14’ten 2 dereceye, Bursa’da 13’den 2 dereceye, Yalova’da 12’den 2 dereceye, Çanakkale’de ise 16’dan 2 dereceye gerileyecek.

Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara’nın büyük bölümünde yarın karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak. İstanbul’da yarından 1itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova’da ise yılın son günü ile 1 Ocak’ta kar yağışı olacağı öngörülüyor. Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1 ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor.

Haberin Devamı