Gazete Vatan Logo

Yeni provokasyon

ABD’nin İslam alemini ayağa kaldıran Kudüs kararının ardından bu kez de Hollanda yeni bir provokasyona imza atmaya hazırlanıyor. Aşırı sağcı lider Wilders, Hz. Muhammed’i konu alan 5 bin euro ödüllü karikatür yarışması açtı

Yeni provokasyon

Hollanda’da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, İslam dünyasını ayağa kaldıracak yeni bir girişimin peşinde. Irkçılığı ve İslam karşıtlığıyla bilinen Wilders, parlamentoda Hazreti Muhammed’in çizileceği karikatür yarışması düzenleyeceğini açıkladı. Yarışmada birinci olan karikatüre 5 bin euro, ikinciye ise 2 bin 500 euro ödül verilecek. Wilders, paranın adının açıklanmasını istemeyen ‘cömert bir bağışçı’ tarafından ödeneceğini söyledi.

Özgürlükmüş!

Yarışmanın kışkırtma amacıyla değil düşünce özgürlüğünün altını çizmek için düzenlendiğini ileri süren ırkçı siyasetçi, sonuçların Hristiyanların en önemli dini bayramı olan Noel’den önce sonuçlanacağını açıkladı. Yarışmanın jüri üyeliklerini Wilders ile 2015 yılında ABD’deki karikatür yarışmasında ödül alan Arnavut asıllı Bosch Fawstin yapacak. PVV lideri, Hz. Muhammed’i konu alan karikatür yarışmasını güvenlik gerekçesiyle parlamento binasında düzenlemek istiyor. Hollanda’da mecliste temsil edilen her parti, yılda bir kez mecliste resmi bir etkinlik düzenleyebiliyor. Wilders, etkinliğin tepki yaratacağı ve bazı riskleri beraberinde getireceğini düşünüyor. Bu nedenle parlamentonun en güvenli yer olduğunu savunuyor. Wilders, parlamentoda izin verilmemesi halinde, yarışmanın başka bir yerde yapılacağını vurguladı.

Haberin Devamı