Gazete Vatan Logo

Yeni ‘kale’si gayrimenkul

Yapı sektörünün köklü şirketlerinden Kale Grubu, Bodur markasıyla gayrimenkul sektörüne adım attı. 100 milyon lira yatırım yaptığı ilk projesi Daire Kartal’daki 174 daireyi satışa çıkardı.

Yeni ‘kale’si gayrimenkul

ÇANAKKALE Seramik, Kalebodur gibi markalarıyla tanınan Türkiye’nin yapı sektöründe önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Kale Grubu, gayrimenkul sektörüne giriş yaptı. Mevcut varlıklarını değerlendirmek üzere Bodur Gayrimenkul markasıyla sektöre adım adan Kale Grubu’nun ilk projesi Kartal’da yer alıyor. Daire Kartal adı verilen proje, yaklaşık 100 milyon lira yatırımla hayata geçiriliyor.

‘İnce iş’ yapıyoruz

Kale Grubu CFO’su Haluk Alperat, 1957 yılında İbrahim Bodur’un temellerini attığı Kale Grubu’nun bugün sektör lideri markaları ile Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci seramik üreticisi olduğunu belirterek, “Yapı sektörü dışında grubumuz, havacılık ve savunma alanlarında yüksek teknoloji yatırımlarıyla öne çıkıyor.

Ülkemizde her 3 yapıdan birinde Kale markalı ürünlerimizin kullanılması da inşaat sektöründeki gücümüzü ortaya koyuyor. 59 yıllık birikimle yola çıkan Bodur Gayrimenkul olarak Kale markalı ürünlerin en güzel örneklerinin kullanıldığı prestijli projeler hayata geçirerek, sektörde fark yaratacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projeyi kendi arazileri üzerinde yaptıklarını ifade eden Alperat, Sefaköy, Ömerli, Ankara gibi bölgelerde arazilerinin olduğunu da belirtti.

Kale Grubu’nun, tüm şirketleriyle yapı sektöründe yarattığı katma değeri, Bodur Gayrimenkul ile bir adım ileri taşıdıklarını vurgulayan Bodur Gayrimenkul Genel Müdürü Bahadır Kayan, şunları söyledi: “Gayrimenkul sektöründe özellikle ‘ince iş’ olarak adlandırılan, seramik kaplama malzemeleri, vitrifiye ve banyo ürünleri, hazır sıvalar, boyalar ve yapıştırıcılar gibi çok sayıda ürünün en iyilerini, Kale Grubu olarak zaten yarım asrı aşkın süredir biz üretiyoruz. Kullanıcının en çok iç içe yaşadığı mekanların tasarımını yapmak da bizim uzmanlık alanımız. Dolayısıyla, her projemizde en iyi mekan tasarımlarını hayata geçirmek öncelikli görevimiz olacak.”

İnşaat ekonomiyi ileriye taşıyor

HALUK Alperat, sanayici olarak yapı ürünleriyle kendilerini aynı zamanda inşaat sektöründe saydıklarını belirterek, ‘sanayicilerin hızla inşaatçı olma’ eleştirilerine de şu yanıtı verdi: “Şu anda Türkiye ekonomisini ileriye inşaat sektörü taşıyor. Keşke ihracatla, ihraç ürünleriyle de bu gelişme sürse ancak yük inşaat sektöründe. Bizim elimizde güçlü sanayici olarak geleceğe yatırım yapıyoruz, teknolojimizi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bunu şimdi de inşaat sektöründe göstermek istiyoruz. Yapı grubunun payı yüzde 60-65 gibi. Gayrimenkul payı düşük kalacaktır. Belki yüzde 10-15 bandında olur diyebiliriz.”

Haberin Devamı

174 daireli proje

DAİRE Kartal’da 1+1 ve 2+1 seçeneklerinde 174 daire yer alıyor. Net 3.15 metre tavan yüksekliği olan 25 katlı tek blok projede, 49 adet 1+1, 125 adet 2+1 bulunuyor. Projede metrekare fiyatı 4 bin 100 liradan, fiyatlar 290 bin liradan başlayarak, 780 bin liraya kadar çıkıyor. Proje teslim tarihi Eylül 2017 olarak belirlendi. E-5’in deniz tarafında bulunan proje, metro istasyonuna 350 metre mesafede yer alıyor.