Gazete Vatan Logo

Yeni doğan bebeklere karton kutuda bakım

Ekonomik krizle boğuşan Venezuela’da, yatak kalmadığı için yeni doğan bebekleri karton kutuya koyan hastane yönetimi için soruşturma başlatıldı

Yeni doğan bebeklere karton kutuda bakım

Petrol fiyatlarında yaşanan gerileme nedeniyle tarihinin en büyük ekonomik kriziyle boğuşan Venezuela’da bir hastanenin doğum bölümünde çekilen fotoğraflar ülkede tartışmalara neden oldu.

Muhalif kanada mensup avukat Maneul Ferrira’nın geçen hafta Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafta, Barcelona kenti yakınlarındaki Las Garzas Hastanesi’nde dünyaya gelen bebeklerin, malzeme yetersizliği nedeniyle karton kutularda yatırıldığı görülüyor. Bağımsız bir gazetecinin de benzer bir kareyi sosyal medyada paylaşması üzerine bir açıklama yapan hastane yöneticisi Jose G. Zurbaran, fotoğrafların gerçek olmadığını öne sürdü. Ancak kısa süre sonra gelen tepkiler üzerine geri adım atan Zurbaran, fotoğrafların hastanede çekildiğini kabul etti, ancak olayın bir kez yaşandığını, şu an bebeklerin yatak ya da kuvözlerde yatırıldığını öne sürdü.

İlaç bulunmuyor

Zurbaran’ın açıklamalarını yeterli bulmayan Sosyal Güvenlik Enstitüsü Direktörü Carlos Rotondaro, olayla ilgili soruşturma açılması talimatı verdi.

Petrol fiyatlarında 2015’te başlayan hızlı düşüş, dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden olan Venezuela’da enflasyonun yüzde 180’ler seviyesine kadar yükselmesine neden olmuştu. Üretimin durma noktasına geldiği ülkede aylardır gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Temel ihtiyaç maddelerinin yüzde 80’ine erişim imkanı olmayan halka, hastanelerde hayvan ilaçları verilmeye başlandığı ortaya çıkmıştı.