Gazete Vatan Logo

Yeni bir örgüt daha çıktı: YRK

PKK’nın kurduğu YRK isimli grubun da Afrin’de öldürülen teröristler arasında olduğu anlaşıldı.

Yeni bir örgüt daha çıktı: YRK

Çatışmalarda ölü ele geçirilen YRK üyelerinin üzerinden Öcalan fotoğraflı kimlikler çıktı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da, “Afrin’de YPG/PKK içinde Mehmetçik’e kurşun sıkarken imha edilen PJAK’ın (yani İran PKK’sının) silahlı kanadı YRK’lı teröristler” yazısında çarpıcı bir iddia ortaya attı:

Büyük tuzak

Burada çok net bir ispat var. İran’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef almış teröristler, bir araya gelmiş, bize kurşun sıkıyorlar. Sözde Afrin’de YPG/PKK içindeki Şii/Nusayri unsurlar “Ya Zehra(!)”, “Lebbeyk ya Huseyn(!)” gibi nidalarla Mehmetçik’e kurşun sıkıyormuş. Bu tür kurgulanmış, uyarlanmış ve işleme konmuş haber-görüntü ve eylemler, Türkiye, İran, Suriye ve Irak başta bu coğrafyada yaşayan halklara kurulmuş büyük bir tuzaktır. YPG/PKK, mezhebi ve meşrebi fitneyi-düşmanlıkları kullanarak, Türkiye’yi, Suriye’yi, İran’ı ve Irak’ı birbirine düşürmenin, aradan sıyrılarak bir devlet kurmanın peşine düşmüştür.

AĞAR’IN NOTU: “YRK”, İran PKK’sı PJAK’ın silahlı kanadıdır. Orijinal kısaltmadır. Harflerde bir tevil, hiciv yada amiyane bir gönderme yoktur.

Haberin Devamı