Gazete Vatan Logo

Yemek ve sohbet programı yapacağım

Oyuncu ve sunucu Açelya Akkoyun’u uzun zamandan beri reklamlarda görüyoruz. Ancak Akkoyun yakında yeni sohbet ve yemek programıyla ekranda olacağını söylüyor

Yemek ve sohbet programı yapacağım

Bitkilere karşı özel bir zaafınız olduğu doğru mu?

İki yıldır Hindistan cevizi kullanıyorum. Yıllardır bitkisel ağırlıklı beslenir ve bakım yaparım. Fazla bitkiçiyimdir. Mesela üç gündür hastayım ilaç almam, zerdeçal, zeytinyağı, karabiberi karıştırıp bir kaşık yutuyorum. Soğanı 4 dakika kaynatıp suyunu içiyorum. Dolayısıyla ben bitkileri seven biriyim. Bunu gören Pril yöneticilerimin bu duruma değer verip, benim imzamla bir ürün çıkarıyor olmaları beni havalara uçurdu.

Pril’le iş birliğiniz nasıl gidiyor?

4 yıldır beraber yürüyoruz. Markamı kalben seviyorum. Hepimiz profesyoneliz ve maddiyat diye de bakılabilir ama ben öyle bakmıyorum. Çünkü bana ekip olarak öyle baktırtmıyorlar. Marka yüzlerini önemseyen bir ekip var. Keşke bütün herkes birbiriyle böyle gönül bağıyla bağlansa ve kazandığı para üzerine kar kalsa.

Reklam için kızınızla kamera karşısına geçmek nasılmış?

Zormuş. Çünkü çocuğun nazı anneye geçiyor. Başkasına karşı sakince duruyor, ne derse yapıyor ama annesine istemiyorum diyebiliyor. Çok keyifli çalıştık. Henkel yöneticileri Alya’yı pamuk ipliklerine sardılar çok iyi baktılar. Bence Alya’da bu mesleği istiyor ama ben yapıyorum diye çok da hevesli görünmüyor.

Haberin Devamı

Annelik nasıl gidiyor? Çalışan anne olmak sizi zorluyor mu?

Annelik çok keyifli bir şeymiş. Her senesinin ayrı bir tadı var. Kızım 8 yaşına girdi. Allah’ın bana hediyesi. İşten full makyajla gelip hemen soyunup yemeği hazırlıyorum. Çok yoruldum ayağımı uzatayım diye bir şeyim yok. Çocuğa çok yorgun olsam da çalışmayı, senin anneliğinden çalıyorum mesajını vermek işime gelmiyor. Rol yapmıyorum, kendimi ve onu motive ederek beraber paylaşarak bir şeyler yapıyoruz. Çalışan anne travması yaşatmak istemiyorum kızıma. Çalışmak ve annelik çok zor ama dengelenebilir.

Sağlıklı yaşam üzerine projeleriniz olacak mı?

Çok isterim. Çünkü ben pragmatist biriyim. Faydacı biriyim ve hayatta fayda sağlayarak büyüyorum. Bazıları bunu gereksiz buluyor ama benim zevkim sokakta yürüyen tanımadığım insanlara bile fayda sağlamak ve yardımcı olmak. Bunlardan besleniyorum. Fıtratım böyle. Bu yüzden bu tarz bir projeyle ekranda olmak çok isterim.

Haberin Devamı

Hayatta fayda sağlayarak büyüyorum. Bunu gereksiz bulanlar var ama bu benim zevkim.

Gelen dizi teklifleri kızımı evde bırakmaya değecek işler olmuyor

Sizi dört yıldır reklamlarda izliyoruz ama bu sürede başka neler yaptınız?

90’lar dizisini çektim. Bir sinema filminde oynadım. Televizyon programlarım oldu. En son Digitürk Gurme’de Açelya’nın mutfağı diye bir iş yaptım. Şimdi yeni bir program daha yapacağım. Sohbet ve yemek iç içe olacak ama bu sefer yemekleri ben yapmayacağım. Çünkü bence yemeği şefler yapmalı.

Dizilere karşı neden mesafelisiniz?

Aslında bana çok güzel dizi teklifleri geliyor da ben kabul etmiyor değilim. Dürüst olmak gerek çok iyi projeler gelmiyor. Gelen projeler de kızımı evde bırakmaya değecek işler olmuyor. Köşeler çok kapıldı. Menajerler kendi oyuncularını öne sürüyorlar. Ben yıllarca menajersiz çalıştım. Avukatım var ve sözleşmelerimi avukatım yapıyor, parayı o konuşuyor. Dolayısıyla bu konuda bir atak yapmam lazım ama ben de o atağı şu an yapamıyorum.

Haberin Devamı

Daha iyi bir yerde olabilirdim

Menajersiz çalışmakta kararlı mısınız?

Aslında menajerim olsun çok istiyorum. Ama Türkiye’deki menajerlik sistemi bana iş yaratabilmeli. Bu açıdan menajer dünyanın en büyük avantajı. Menajersiz çalıştığım için o kadar çok şey kaybediyorum ama o basınçsızlığı bulamıyorum.

Geriye dönüp baktığınızda “Aslında daha iyi bir yerde olabilirdim” diyor musunuz?

Diyorum tabii. Ama tercihimden çok mutluyum. 20’li yaşlarımdan itibaren magazin ve basın ayağını daha farklı değerlendirebilirdim ama ben bunu tercih ettim. Yolumdan memnunum. İki yıldız eksik olsun çok önemli değil.

Şu an yaşadığınız dönemi nasıl anlatırsınız?

Bu dönem benim en iyim. Başkasının hayatında kaybolmam. Kendi hayatıma sahibim. Plan yapmayı sevmiyorum. Görevimi yerine getirmeyi, sağlığıma bakmayı, sporumu yapmayı seviyorum. Tam bir görev insanıyım. Anneysem anne, oyuncuysam oyuncu, sunucuysam sunucuyum. Görevlerimi yapmak beni ayrıca besler. Dinç yaşlanmak ve enerjik olmak istiyorum. Artık vücudumun kullanma kılavuzuna göre yaşamayı düşünüyorum.

Haberin Devamı