Gazete Vatan Logo

Yemek programları şişmanlatıyor!

Yemek programları şişmanlatıyor!

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre televizyonlarda yayınlanan yemek programlarını seyredenlere kilo aldığı ortaya çıktı. Nasıl mı?..

Yemek programı izleme, daha fazla kilo almamıza neden oluyor. Amerikan sağlık dergisi 'Prevention'da yayımlanan bir makalede, kilo vermeye yardımcı 5 farklı yöntem ortaya atıldı. O yöntemlerden en dikkat çeken ise izlediğimiz yemek programlarının yeme dürtüsünü uyandırması ve kilo almamıza neden olması..

Yemek programları izlemeyin

20 ila 35 yaş arasındaki 500 kadın üzerinde yapılan araştırmada, yemek programları izleyen kadınların, izlemeyenlere göre ortalama 4,5 kilogram fazlası olduğu belirlendi. Uzmanlar, söz konusu programları izlemek yerine yemek kitabına bakmayı ya da aile tariflerini kullanmayı öneriyor. Araştırmaya göre, yemeklere eğilim, kullanım, sindirim konusunda iştah hormonu olarak bilinen ghrelinin etkin bir rolü var. Araştırma sırasında kendilerine yemek programları izletilen deneklerin kan değerlerinde yüzde 30 ghrelin hormonu artımı ortaya çıktı. Üstelik artan bu hormon düzeyi ve etkisi uzun süreli oldu.

Haberin Devamı

Eşinize yardımcı olun: Uzmanlar, spor yapan kişilerin eşlerinin egzersiz yapmaya yüzde 70 oranında daha fazla meyilli olduğunu belirtiyor.

Sadece spor yapmaya güvenme: Şeker ve karbonhidratın obezite rahatsızlığının en temel nedeni olduğunu belirten uzmanlar, şeker tüketimini azaltmadan yapılan egzersizin kilo vermeye çok fazla yardımcı olamayacağını kaydediyor.

Saat başı en az 2 dakika yürüyün

Saat başı en az iki dakika yürümek, bir haftada 400 kalori fazla yakmayı sağlıyor.