Gazete Vatan Logo

Yedi tepeli şehre yedi yıldızlı otel!

7 tepeli şehir İstanbul 7 yıldızlı otele kavuştu

Shangri-La Bosphorus dün düzenlenen törenle kapılarını açtı.


“7 tepeli İstanbul’a 7 yıldızlı Otel” konseptiyle tasarlanan” Shangri-La Bosphorus, İstanbul Otel” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı ihtişamlı bir törenle açıldı. Merkezi, Hong Kong’da bulunan ve Asya- Pasifik Bölgesi’nin en önemli otel zinciri olarak kabul edilen Shangri-La, Dünya genelinde 30 bin yatakla hizmet veriyor. Asya kültürünün yansımalarıyla tasarlanan “Shangri-La Bosphorus, İstanbul Otel” Paris’in ardından Avrupa’da açılan ikinci otel oldu. Otel İstanbul Beşiktaş’taki eski tütün deposunun yerinde açıldı.

Töreninin ev sahipliğini Kerry Holdings ve Kerry Group’un Başkan Yardımcısı Beau Kuok ile Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi yaptı.

‘İstanbul’a yakıştı’

7 yıldızlı tesisin açılış töreni siyaset, iş ve cemiyet hayatından pek çok ünlü ismi biraraya getirirken, törende sahne alan Çin aslan dansı gösterisi ise konuklardan büyük ilgi gördü.

Başbakan törende şunları söyledi: “İstanbul’a yakışan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. İstanbul’daki oda sayımız yeterli değil. Kentteki otellerde doluluk oranı şu an için yüzde 85’ler seviyesinde. Göreve geldiğimiz dönemde Türkiye’ye yılda 13 milyon turist geliyor ve 8 milyar dolar bırakıyordu. Şu an bu rakam 32 milyon turisti geçti. Turizm gelirlerimiz ise 24 milyar dolar seviyesine çıktı. İstanbul 4 mevsim cazibe merkezi olmaya devam edecek.”

Boğaz manzaralı 186 lüks oda

Dolmabahçe Sarayı ile İstanbul Deniz Müzesi’nin ortasında yeralan Shangri-La Bosphorus, İstanbul’un, tarihi Yarımada’dan Ortaköy’e uzanan Boğaz manzarasına hakim 186 odaya sahip. Kanton mutfağının en güzel örneklerinin sunulduğu Shang Palace ile Japon, Güneydoğu Asya, Akdeniz ve Türk mutfağı olmak üzere Dünya mutfağının seçkin tatların yer aldığı IST TOO restoranları da otel bünyesinde bulunuyor. Shangri-La Bosphorus, bin kişi kapasiteli balo salonu, 11 toplantı odası, cam tavanlı atrium yapıdaki fuaye alanı ile organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı