Gazete Vatan Logo

Yedi Kocalı Hürmüz 20 yıl sonra sahnede

Bundan tam 20 yıl önce, başrollerini Ayten Gökçer ve Cihan Ünal'ın paylaştığı ''Yedi kocalı Hürmüz'' sahnelere geri döndü. Ama bu sefer Hürmüz rolünü Oya Başar ve aşık doktor rolünü de Ali Karagöz canlandırıyor

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonun yeni oyunlarından "Yedi Kocalı Hürmüz"ün prömiyerini, dün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirdi. Sadık Şendil'in yazdığı, Kemal Kocatürk'ün yönettiği oyunda Hürmüz'ü, Oya Başar canlandırıyor. Şendil'in 1967 yılında kaleme aldığı "Yedi Kocalı Hürmüz", geçim sıkıntısını ilginç evlilik modeli ile aşmaya çalışan Hürmüz'ün, altı kocadan sonra bulduğu 'aşkla yaşadığı komik durumları sahneye taşıyor. Oyunda Hürmüz'ün kocalarını, Atacan Arseven, Mustafa Arslan, İskender Bağcılar, Nejat Birecik, Murat Bavli ve Selçuk Soğukçay canlandırıyor. Hürmüz'ün doktor aşkı rolünde ise Ali Karagöz var.

Tiyatroya çok genç yaşta Şehir Tiyatroları'nda başlayan Oya Başar, bu oyunla 20 yıl sonra ilk kez Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu dışında bir tiyatroda rol almış oluyor. Bir aydır provaları devam eden oyun İstanbul'dan sonra Adana turnesine çıkacak. Oyun, Nisan ayından itibaren ise tekrar İstanbul'da sahnelenecek. Müzikal oyun bugün ve yarın saat 20.30'da, 27 Mart Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde.

Bilet fiyatı 6,5 ve 5,5 milyon lira.
Tel: (0212) 240 77 20


"Hey Tanrım bana üç tane, üç de yetmez beş tane....." diye devam eden ünlü şarkısıyla belleklere kazınan "Yedi Koçak Hürmüz"ün konusu kısaca şöyle: İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle evlenmiştir. Her kocasının haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve böylece ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak onun gönlü, berber kocasının dükkanında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz, doktoru evine çağırtır. Bu görüşme sonucunda doktor da ona aşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini gülünç gelişmeler karşısında bulur. Sonunda buluşan iki sevgili, tüm engelleri aşıp evlilik yolunda adım atarlar.

Haberin Devamı