Gazete Vatan Logo

YDS sonuçları açıklandı mı? YDS sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim?

YDS sonuçları bir çok öğrenciyi ilgilendirmektedir. YDS sonuçları, 27 Mart’ta yapılan sınavın ardından merakla beklenmektedir. YDS sonuçlarına ilişkin merak ettiğiniz her şey haberimizde!

YDS sonuçları açıklandı mı? YDS sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim?

Sizlere yabancı dil sınavının sonuçlarının ne zaman ve hangi saatte açıklanacağı konusunu yazımızda öğreneceksiniz. Yabancı dil sınavı 27 Mart tarihinde pazar günü gerçekleştirilmiştir. Yılda 2 kere düzenlenmekte olan yabancı dil sınavı 3 Şubat tarihinde ve 15 Şubat tarihler arasında başvuru işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden TC ve şifrelerini girerek sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Daha önceki senelerde uygulanmakta olan KPDS ve ÜDS sınavlarında da yabancı dil sınavı dâhil edilmemiştir. Adaylar ÖSYM tarafından özel olarak kesinlikle herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yabancı dil sınavının ilkbahar döneminde ise 27 Mart tarihinde öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi olan ÖSYM tarafınca Türkiye genelinde gerçekleştirilmiş olan bir sınavdır.

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu kuruluş ve kurumları önde olmak üzere bütün özel sektörde aynı zamanda üniversitelerde geçerli olan bir yabancı dil sınavı düzenlenmektedir. Yabancı dil sınavının seviyesi bütün adaylar için geçerli olmaktadır ve sınav yüzlerinden değerlendirilmektedir. Bu neden ile beklemekte olan yabancı dil sınavının sonuçları 14 Nisan Perşembe günü öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi olan ÖSYM tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet adresi üzerinden yayınlanacaktır. Peki, yabancı dil sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak. Bu konuda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Yabancı dil sınavının geçmiş yıllara ait sınav sorularını ve öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin resmi sayfasının takip ederek sınavlara çok daha iyi ve hazır bir şekilde girebilirsiniz. Sizler haberimizin sonrasını takip ederek yabancı dil sınav sonuçlarının güvenli ve bir o kadar da başarılı bir şekilde bakmanız sistemi sayesinde mümkün olacaktır. Yabancı dil sınav sonuçlarını sizlere de internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Yabancı dil sınav sonuçlarına sizler internet üzerinden öğrenebilmek için ÖSYM’nin sitesine girmeniz gerekmektedir. Sizler için haberimizin devamında YDS yani yabancı dil sınavı sonuçlarına dair gerekli olan bütün bilgileri yazmış durumdayız. Yabancı dil sınavına girmiş olan adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini girerek çok rahat bir şekilde öğrenebilirler. Bunu Resmi Web Sitesi üzerinden kolay bir şekilde öğrenmeniz mümkün olacaktır. Yabancı dil sınavı bahar döneminde yapılan olan sınav sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Resmi Web Sitesi üzerinden sonuçları açıklanacaktır. Yabancı dil sınavı her sene Türkiye genelinde gerçekleşmekte olan bir sınavdır.

Haberin Devamı

Sınavda 50-59 puanları puan alan adayların seviyesi E olarak belirlenmektedir.

Haberin Devamı

Sınavda 60 puan ile 69 puanla alan adayların seviyesi D seviyesidir.

70 puan ile 79 puan alan adaylar ise C seviyesinde bulunmaktadırlar.

80 puan ile 89 puan arası puan alan adaylar B seviyesindedirler.

Sınavda 90 puan ile 100 puan arası alan adaylar A seviyesinde yer alacaklardır.

Haberin Devamı

Sizlerde YDS sonuçlarını resmi siteler üzerinde çok rahat bir şekilde öğrenme şansına sahipsiniz.