Gazete Vatan Logo

YDS sonbahar dönemi sonuçları bugün açıklanacak! YDS/3 başvurusu...

YDS sonbahar dönemi sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. 9 Eylül tarihinde gerçekleşen YDS sınavından sonra adaylar heyecanlı bekleyişe başladı. Diğer yandan YDS/3 başvuruları da yapılmaya devam ediyor.

YDS sonbahar dönemi sonuçları bugün açıklanacak! YDS/3 başvurusu...

YDS sonbahar dönemi sonuçları için ÖSYM bugünün tarihini verdi. Saat kaçta açıklanacağı belli olmayan YDS sonbahar dönemi sonuçları haberimizde yer alacak. Peki YDS/3 başvuruları nasıl yapılıyor?

YDS SONBAHAR DÖNEMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YDS sonuçları bugün açıklanacak. Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı henüz belli olmadı. Sonuçlar açıklandığında haberimizde anlık olarak sorgulama sayfasına ulaşabileceksiniz.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

YDS PUAN HESAPLAMA

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

YDS/3 BAŞVURUSU HAKKINDA

YDS/3 başvuruları 2 - 10 Ekim 2018 tarihleri arasında alınacak. Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.