Gazete Vatan Logo

YDS sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı!

YDS sonbahar dönemi sınav sonuçlarının belli olacağı tarih merakla bekleniyordu ve açıklandı. ÖSYM'nin 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği YDS sonbahar dönemi sınavının sonuçları belli oldu. YDS sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden sorgulanabiliyor.

YDS sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı!

YDS sonuçları belli oldu ve sorgulanmaya başladı. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

YDS SONBAHAR DÖNEMİ SONUÇ SORGULAMA EKRANI

YDS PUAN HESAPLAMA

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir.

YDS/3 BAŞVURUSU HAKKINDA

YDS/3 başvuruları 2 - 10 Ekim 2018 tarihleri arasında alınacak. Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

Haberin Devamı