Gazete Vatan Logo

YDS sonbahar dönemi geç başvuruları nasıl yapılır?

YDS sonbahar dönemi geç başvurusu bugün alınmaya başlandı. Gece yarısı sona erecek olan YDS geç başvuruları nasıl yapılır? İşte YDS adaylarını yakından ilgilendiren detaylar...

YDS sonbahar dönemi geç başvuruları nasıl yapılır?

YDS sonbahar dönemi geç başvuruları bugün yapılıyor. YDS adayları için heyecan dorukta... YDS geç başvuruları için 150 TL ücret ödemesi yapılıyor.

YDS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
YDS geç başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden 10:00 itibariyle başladı. YDS geç başvuru işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve aday şifresi girildikten sonra gerçekleştirilebilecek. YDS başvuru işlemlerinin ardından gün içerisinde sınav başvuru ücretinin de yatırılması gerekiyor. YDS geç başvuru ücreti 150 Türk Lirası olarak belirlendi. Sınav başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

Haberin Devamı