Gazete Vatan Logo

YDS sınavı ne zaman? YDS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

YDS için heyecan dorukta. Adaylar YDS sınav giriş yerlerini sorgulamaya devam ediyor. YDS Sonbahar Dönemi sınavına ilişkin bilgileri haberimizde derledik.

YDS sınavı ne zaman? YDS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

YDS sınavı 9 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Yabancı dil bilgisini ölçecek olan adaylar YDS sonbahar dönemi sınavına katılacak. YDS sınav giriş belgesini haberimizden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

9 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) giriş yerleri belli oldu. Sınava az bir süre kala YDS adaylarında heyecan arttı. YDS'ye katılacak olan adaylar Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce veya Rusçadan oluşan testlerden hangisi için başvuru yaptıysa o testi çözecek.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı

09 Eylül 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 29 Ağustos 2018 tarihinde saat 14.00’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Haberin Devamı

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.