Gazete Vatan Logo

YDS Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

5 Nisan Pazar günü yapılan YDS sınavının sonuçları hala açıklanmadı. YDS sınav sonuçları için ÖSYM’nin gecikmesi ve YDS sınav sonuçları hakkında bir açıklama yapmaması kafaları daha da karıştırdı.

ÖSYM tarafından yabancı dil tespit sınavı adı altında yapılan YDS 5 Nisan Pazar günü yapılan oturum ile gerçekleşti. Gerçekleşen sınav sonrasında gözler, YDS sınav sonuçlarına çevrilirken, sonuçların açıklanmasının gecikmesi sınava giren kişilerde sabırsızlık yarattı.Özellikle sosyal medyada gündem konusu olan YDS sınav sonuçlarının neden açıklanmadığına dair bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, E-YDS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte, özellikle basında bilgi kirliliği yaşandı.

YDS Sonuçları

E-YDS ile YDS sınavları farklı olmasına rağmen E-YDS sınav sonuçlarının YDS sınav sonuçları olduğu yönünde yaratılan algı nedeniyle pek çok aday E-YDS üzerinden YDS sınav sonucu sorgulamaya çalıştı. Daha önceki yıllarda yapılan YDS sınavlarının yaklaşık 10 gün içerisinde açıklanması, sınav sonuçlarının okunması konusuna herhangi bir sorun olmadığı ve ÖSYM tarafından hızlı bir şekilde yapıldığını gösterirken, bu yıl yaşanan gecikmenin sebebi de merak ediliyor. ÖSYM’den yapılacak açıklamayı bekleyen binlerce kişi, sınav sonuçlarının aksatılmasının arkasında yatan sebebin ne olduğunu öğrenmek istiyor.

Haberin Devamı

Sosyal medyada yapılan yorumlarda ÖSYM’ye sitem edilirken, sınav sonuçlarının bir an önce açıklanması istendi.

YDS Nedir?

YDS sınavına, işinde yükselmek isteyen memurların yanında yabancı dil durumunu tespit etmek ve belge sahibi olmak isteyen kişiler de girdi. 5 Nisan Pazar günü yapılan sınavın üzerinden 15 gün geçmesine rağmen hala açıklanmaması sınava giren kişilerde daha da heyecan yarattı.

YDS sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından herhangi bir sorun olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmaması nedeniyle sınavların her an açıklanma ihtimali de bulunuyor.

Sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını ÖSYM’nin sınav sonuçları bölümüne girerek ya da haberimizden öğrenebilirsiniz. Sonuçların açıklanmasının ardından sonuç sayfasına giriş yaptığınızda T.C. kimlik numaranız ve ÖSYM şifreniz ile birlikte sisteme giriş yapmanız gerekiyor. İşlemlerin ardından sınav sonuçlarınıza açılacak olan sayfadan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı