Gazete Vatan Logo

YDS geç başvuru işlemleri başladı! YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS için geç başvuru işlemleri başladı. 26 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında YDS için başvuru yapmayan adaylar bugün sınav başvurusu yapabilecekler. Adaylar geç başvuru işlemlerini ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirecekler. Aday işlemleri sisteminden başvuru yapıldıktan sonra da sınav ücreti ödenerek YDS geç başvuru işlemi tamamlanmış olacak.

YDS geç başvuru işlemleri başladı! YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS sonbahar dönemi için başvuru işlemleri 3 Ağustos tarihinde sona erdi. ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde başvuru işlemi gerçekleştirmeyen adaylar, geç başvuru günü olan bugün içerisinde başvurularını yapabilecekler. YDS geç başvuru işlemlerinin adaylar tarafından bugün tamamlanması gerekiyor. Sistem üzerinden başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz olarak sayılacak.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS için geç başvuru işlemleri başladı. Adaylar ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemi yapabilecekler. Başvuru işlemi yapıldıktan sonra da YDS geç başvuru ücreti ödenerek adaylar başvurularını tamamlamış olacaklar. Geç başvuru gününde sınav için başvuru yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilecekler. Bunun dışında sınav ücreti olarak da normal başvuru sürecinde başvuru yapan adaylardan farklı olarak daha fazla sınav ücreti ödemesi yapacaklar.

Haberin Devamı

Aday işlemleri sistemi kullanılarak YDS sonbahar dönemi geç başvuru işleminin yapılabilmesi için adayların sistemde güncel fotoğraflarının olması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğraflar sistem tarafından güncel olarak kabul edilir. Aday işlemleri sisteminde güncel fotoğrafı olmayanlar başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilirler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan işlemler için adaylardan 5 Türk Lirası ücret alınır.

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YDS geç başvuru işlemi yapacak olan adaylar, normal başvuru sürecinde başvuru yapan adaylardan farklı olarak daha fazla ücret ödeyecekler. 26 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapan adaylar 90 Türk Lirası sınav başvuru ücreti ödediler. Geç başvuru günü olan bugün içerisinde başvuru yapacak olan adaylar ise 135 Türk Lirası ödeyecekler. Geç başvuru için sınav ücreti ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden banka kartı ya da kredi kartı ile ödenebilecek. Normal başvuru sürecinde olduğu gibi diğer banka ödeme seçenekleri kullanılamayacak. Sınav için başvuru yapıldıktan sonra adayların sınav ücretini de bugün ödemesi gereklidir. Aksi halde başvuru yapan adayların başvuru işlemleri de geçersiz sayılır.

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME VE YDS SEVİYELERİ

YDS, çoktan seçmeli sorulardan oluşur. Sınav kitapçığı cevap alanları ÖSYM tarafından optik okuyucular ile okunarak bilgisayar ortamında değerlendirilir. Değerlendirme işlemi sırasında adayların sadece doğru cevapları dikkate alınır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. YDS sonrasında ÖSYM Başkanlığı tarafından ya da yargı mercileri tarafından iptal kararı verilen sorular değerlendirme dışında tutulurlar. Geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama hesaplama işlemi gerçekleştirilir.

YDS, 100 tam puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulur. Ardından adaylar 100 puan üzerinden aldıkları puanlara göre belirli bir seviyeye sahip olurlar. Adayların YDS sonucunda sahip olacakları seviyeler de tazminat tutarlarının belirlenmesini sağlar. YDS sonucunda alınacak puanlar ve bu puanlar için karşılık gelen seviyeler şunlardır;

Haberin Devamı

90 – 100 puan aralığında olan adaylar A,

80 – 89 puan aralığında olan adaylar B,

70 – 79 puan aralığında olan adaylar C,

60 – 69 puan aralığında olan adaylar D,

50 – 59 puan aralığında olan adaylar E seviyesine sahip olur.