Gazete Vatan Logo

YDS başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

YDS başvuru işlemleri 3 Ağustos tarihinde sona erdi. ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde YDS sonbahar dönemi başvurusu yapmayan adaylar geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. Geç başvuru gününde aday işlemleri sisteminden başvuru yapacak olan adaylar sınav başvuru ücretini de ödedikten sonra YDS başvurularını tamamlamış olacaklar. YDS geç başvuru ne zaman yapılacak? YDS geç başvuru nasıl yapılır?

YDS başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

YDS her yıl ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olarak yılda iki defa gerçekleştirilir. İlkbahar dönemi YDS gerçekleştirildi. Sonbahar dönemi YDS ise 17 Eylül’de yapılacak. 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar geç başvuru günüde yani 16 Ağustos Çarşamba günü başvuru yapabilecekler. Geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar sınav başvuru ücreti olarak daha fazla ücret ödeyecekler. Sınava da sadece Ankara’da girebilecekler.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

YDS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS geç başvuru işlemleri 16 Ağustos tarihinde yapılacak. Adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM aday işlemleri sisteminden aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak tamamlayacaklar. Aday işlemleri sisteminden başvuru yapan adaylar YDS başvuru ücretini de ödeyerek başvurularını tamamlamış olacaklar. YDS geç başvuru işleminin yapılabilmesi için adayların, aday işlemleri sisteminde güncel fotoğrafının bulunması gereklidir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar başvurularını sadece ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile yapabilecekler. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan işlemler için 5 Türk Lirası ücret alınır. Ücret karşılığında hem adayın fotoğrafı güncellenir hem de YDS geç başvuru işlemi yapılır.

Haberin Devamı

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YDS başvuru işlemlerini 3 Ağustos’a kadar tamamlayan adaylar 90 Türk Lirası sınav başvuru ücreti ödediler. 16 Ağustos Çarşamba günü geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar ise 135 Türk Lirası ödeyecekler. Geç başvuru ücreti ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanından yapılacak. Ödeme işlemi kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecek. Başvuru ücreti de aday işlemleri sisteminden başvuru yapıldıktan sonra aynı gün içerisinde ödenecek. 16 Ağustos’ta başvurusunu tamamlamayan adayların başvuru işlemleri de geçersiz olarak sayılacak.

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS için adayların puanları 100 tam puan üzerinden hesaplanır. 100 puan üzerinden alınan puanlara göre adayların seviyeleri tespit edilir. Her bir seviye için de adaylar için ayrı ayrı tazminat tutarı ödenir. Adayların sınav sonucunda alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık olarak sahip olacakları seviyeler şunlardır;

Haberin Devamı

50 – 59 puan aralığında olan adaylar E,

60 – 69 puan aralığında olan adaylar D,

70 – 79 puan aralığında olan adaylar C,

80 – 89 puan aralığında olan adaylar B,

90 – 100 puan aralığında olan adaylar A seviyesine sahip olurlar.