Gazete Vatan Logo

YDS başvuru işlemleri için bugün son gün!

YDS işlemleri bugün sona eriyor. Başvuru işlemini tamamlamamış olan adayların bugün başvurularını tamamlaması gerekiyor. Aday işlemleri sisteminden başvuru işlemini yapan adaylar, başvuru ücretini de ödeyerek başvurularını tamamlayabilirler. YDS başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti nasıl ödenecek?

YDS başvuru işlemleri için bugün son gün!

Kamu personellerinin yabancı dil tazminatı almak için girdikleri ve dil seviyelerinin ölçülmesini sağlayan sınav, YDS’dir. YDS, ÖSYM tarafından 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava girmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvurularını yapabilirler. Başvuru yapılmadan önce adaylar tarafından YDS başvuru kılavuzu dikkatlice incelenmelidir.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

YDS başvuru işlemleri ÖSYM aday işlemleri sistemi ile yapılır. Başvuru yapmak isteyen adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme girerek başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru yapıldıktan sonra da başvurunun geçerli sayılabilmesi için YDS başvuru ücreti ödenmelidir.

Adayların aday işlemleri sisteminden başvuru yapabilmeleri için sistemde güncel fotoğraflarının bulunması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen fotoğraflar sistem tarafından güncel olarak kabul edilir. Güncel fotoğrafı olmayan adaylar, başvurularını sadece ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilirler. Başvuru merkezleri aracılığı ile yapılacak olan işlemler için 5 Türk Lirası ücret alınır. Başvuru merkezlerinden hem adayın fotoğrafı güncellenir hem de YDS için başvurusu yapılır.

Haberin Devamı

Başvuru süresi içinde başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru gününde de YDS için başvuru yapabilirler. ÖSYM tarafından YDS için belirlenen geç başvuru tarihi 16 Ağustos Çarşamba günüdür. 16 Ağustos’ta adaylar hem sistem üzerinden başvuru yapabilirler hem de başvuru ücretlerini ödeyebilirler. Diğer başvuru sürecinden farklı olarak adaylar başvuru ücretini sadece ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden ödeyebilirler. Bunun dışında başvuru ücreti olarak daha fazla ödeme yaparlar.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

YDS başvuru ücreti 90 Türk Lirası, geç başvuru ücreti ise 135 Türk Lirası’dır. Adaylar ÖSYM tarafından yayınlanan YDS başvuru kılavuzunda yer alan bankalar aracılığı ile mesai saati bitimine kadar başvuru ücreti ödeyebilirler. ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanını kullanacak olan adaylar ise saat 23.59’a kadar banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Adaylar için yapılan değerlendirme sonucunda da adaylar seviyelere ayrılırlar. Her bir seviye, sınava girenlerin alacakları tazminat tutarını belirler. YDS sonucunda adayların alabilecekleri puanlar ve bu puanlar karşılığında sahip olacaklar seviyeler şunlardır;

90 – 100 puan aralığı A seviyesi,

80 – 89 puan aralığı B seviyesi,

70 – 79 puan aralığı C seviyesi,

60 – 69 puan aralığı D seviyesi,

50 – 59 puan aralığı E seviyesi olarak belirlenir.