Gazete Vatan Logo

YDS başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS ücreti nasıl ödenecek?

YDS başvuru işlemleri 26 Temmuz’da başladı. 3 Ağustos’ta sona erecek olan başvuru sürecinde adaylar, aday işlemleri sistemini kullanarak başvurularını yapabilecekler. YDS başvuru işleminin tamamlanabilmesi için sistem üzerinden başvuru yapıldıktan sonra adayların sınav ücretini ödemesi gerekir. YDS başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti ne kadar ödenecek?

YDS başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS ücreti nasıl ödenecek?

YDS, 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personellerinin yabancı dil seviyelerinin ölçülmesi için YDS düzenlenir. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav için başvuru işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan YDS başvuru kılavuzunu inceleyerek başvuru işlemlerini yapabilirler.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

YDS için başvuru yapmak isteyen adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru yapılmadan önce adayların YDS başvuru kılavuzunu incelemeleri gereklidir. YDS başvuru ücreti, kılavuzda yer alan bankalar aracılığı ile ya da ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden ödenebilir.

ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru yapılabilmesi için adayın sistemde güncel fotoğrafının bulunması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Fotoğrafı güncel olmayan adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerine giderek başvurularını yapabilirler ve fotoğraflarını güncelleyebilirler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan işlemler için 5 Türk Lirası ücret alımı yapılır. ÖSYM tarafından belirlenmiş olan süre içerisinde başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru gününde başvurularını tamamlayabilirler. Adaylar YDS geç başvuru işlemlerini 16 Ağustos’ta yapabilirler ve başvuru ücretini de 16 Ağustos’ta ödeyebilirler. 16 Ağustos’ta tamamlanmayan geç başvuru işlemleri geçersiz sayılır. Geç başvuru yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilirler ve sınav ücreti olarak normal başvuru sürecindekinden daha fazla başvuru ücreti öderler.

Haberin Devamı

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

Sınava girecek olan adaylar, YDS başvuru ücreti olarak 90 Türk Lirası ödeme yapacak. Ödeme işlemi, YDS başvuru kılavuzunda bulunan bankalar aracılığı ile ya da ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı ile yapılabilir. Geç başvuru gününde başvuru yapanlar diğer başvuru yapan adaylardan farklı olarak 135 TL ödeme yapar.

Haberin Devamı

Bankalar aracılığı ile ödeme yapacak olanlar son ödeme gününde mesai saati bitimine kadar, Ödemeler alanı ile ödeme yapacak olanlar ise son ödeme gününde saat 23.59’a kadar ödeme işlemi yapabilirler.

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

100 tam puan üzerinden değerlendirme işlemine tabi tutulan YDS sonucunda adaylar, aldıkları puanlara göre farklı seviyelere sahip olurlar. Sınavdan alınacak olan puanlar ve bu puanlara karşılık gelen seviyeler şu şekildedir;

50 – 59 puan aralığında olanlar E seviyesi,

60 – 69 puan aralığında olanlar D seviyesi,

70 – 79 puan aralığında olanlar C seviyesi,

80 – 89 puan aralığında olanlar B seviyesi,

90 – 100 puan aralığında olanlar da A seviyesi olarak belirlenir.

Yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen seviyelere göre ödenecek tazminatın ne tutarda olacağı mevzuat çerçevesinde belirlenir.