Gazete Vatan Logo

Yazı bitireceğiniz adresler

Yazın sonuna geldik. Yeni döneme başlamadan önce keyifli ve unutulmaz bir tatil planlıyorsanız işte size en güzel adresler

Yazı bitireceğiniz adresler

Mavi Yolculuk

Mavi tatil bence dünyada yapılacak yolculuklar içinde en güzeli ve bu nedenle çok yakından tanımadığınız kişilerle çıkmamak da fayda var. Ne de olsa 20-30 metrelik ve 4 kamaralı bir teknenin içinde 24 saat birlikte olmak kolay olmasa gerek...

Bozcaada

Sanat ve tarih dolu bir tatil

Bozcaada’nın koyları ve denizi muhteşem. Deniz soğuk ama pırıl pırıl ve mümkünse yüzerken denizin altını da izleyin. Ayazma, Akvaryum, Sulubahçe ve Çayır, popüler plajları, ama denize girebileceğiniz birçok koy var. Çayır plajında sörf de yapabiliyorsunuz. Deniz keyfinin yanı sıra Çınaraltı kahvesinde oturup bir çay kahve içmeden, adanın sokaklarında dolaşmadan, o sokaklarda karşınıza çıkan şirin ada evleri ile selamlaşmadan Bozcada’ya gittim demeyin. Özellikle eski evlerin olduğu sokaklarda tarihi hissedeceksiniz.

Adada sanatseverler için birçok sanat galerisi de bulunuyor.

Rodos

Turkuaz sahiller büyülüyor

Rodos, yakınlığı, kolay ulaşımı, sahilleri, mimarisi ve misafirperverliği ile Türk turistlerin gözde adalarından biri. Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça’dan deniz yolu ile kısa bir sürede Rodos’a varıyorsunuz. Günün her saati kalabalık ve canlı olan ünlü Mandraki Limanı’na yaklaşırken gördüğünüz turkuaz renkli sahiller insanı büyülüyor. On iki adaların en büyüğü Rodos, Ege’yle Akdeniz’in birleştiği noktadan adeta ışıl ışıl gülümsüyor. Burada huzurlu ve dingin bir tatil, doğa ve deniz, istediğinizde hareket ve eğlence, gezecek tarihi ve kültürel yerler, hepsi var.

Haberin Devamı

Cunda

Enfes lezzetler durağı

Bir ada seyahati, mevsimi fark etmeksizin, benim için daha keyif alınası, öncelikli bir alternatiftir. Özellikle de mevcut zaman algısından ve onun sebep olduğu telaştan uzak; daha yavaş ritimli bir zamanın işlediği bu yerlerde bulunmak kendinize bir hediye vermektir. Cunda, layığıyla belki de bir tek burada yiyebileceğiniz, enfes lezzetler durağı aynı zamanda. Genel olarak pek çok restorandan memnun kalmanız mümkün olsa da ben yine de adanın en eski ve en ünlü lezzet durağı olan “Bay Nihat”ın mutfağından çıkanları denemenizi tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Hillside Beach Club

Ağaçların içinde saklı cennet

Fethiye’nin gizli saklı kalabilmiş koylarından biri Kalemya. Buradaki Hillside Beach Club’ta tatil yapmaya karar veren şanslı kişilerden biriyseniz ilk düşünceleriniz şu oluyor: Burası ancak bir cennet olabilir. Konumu gereği su sporlarının her türlüsünü yapmanız mümkün.

Söğüt/Marmaris

Güneşin batışı burada izlenir

Söğüt Köyü sahilden 3 kilometre kadar içerde olduğundan, bölgede deniz denince ilk akla gelen Saranda Koyu. Saranda Koyu’nun manzarası muhteşem. Özellikle güneşin batışını izlemeden dönmeyin. Buradan ayrıca Yunan Adası Simi de görülüyor. Köyde organik tarım popüler.

Bodrum

Yılların eskimeyen adresi

Bodrum, hem gezip eğlenmek hem de yüzüp dinlenmek isteyenlere tatminkâr cevaplar verebilen, ayrıcalıklı bir yer. Bodrum’un bu iki ayrı yüzünü de tanımak; isteyenler için Manastır Hotel güzel bir konuma sahip: Bodrum Kalesi manzarasını izleyerek yemeğinizi yiyebileceğiniz gibi, birkaç dakika uzaklıktaki Bodrum merkezindeki hareketli yaşama da katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tatilde ne giyeceğiz?

- Yazın son günlerinde de deniz ve güneşi hissetmek isteyenler için Arena mayo

- Su altının güzelliklerini keşfetmek isteyenler için yakınlaştırma özelliğiyle Arena Zoom X-fit yüzücü gözlüğü