Tai Chi motivasyonu ile finansal holding olacak

Haberin Devamı

Hak Menkul’ü alan Singapurlu Phillip Capital, çalışanlarını Tai Chi ile motive ediyor. Faktoring ve leasing şirketi almak isteyen kurum, Türkiye’de finansal market olma hedefinde

Son dönemin en fazla ilgi çeken piyasalarının başında foreks piyasası geliyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) denetimi altına girmesinin ardından foreks piyasası tam anlamıyla patlama yaşadı. Sadece 10-15 bin kişinin işlem yaptığı foreks piyasasında aylık işlem hacmi 250 milyar TL’ye ulaşmış durumda. 1 milyon yatırımcının hesabı bulunduğu İMKB’de aylık hacim ise ortalama 50 milyar TL. Yani kaldıraçın etkisiyle foreks piyasasında İMKB’nin tam 5 katı işlem yapılıyor. Böyle bir dinamik piyasa benim de ilgimi çekiyor ve fırsat buldukça sektör temsilcileri ile bir araya gelmeye çalışıyorum. Hak Menkul Değerleri alarak Türkiye’ye giriş yapan Singapur merkezli Phillip Capital’dan görüşme talebi gelince hemen kabul ettim.

Tai Chi motivasyonu ile finansal holding olacak



Ne yalan söyleyeyim bende Phillip Capital’ın sadece foreks piyasasına odaklanacağı izlenimi vardı. Phillip Capital’ın Türkiye CEO’su Kerem Korur da bundan şikayetçi. Korur, “Sadece siz değil, birçok insan da böyle düşünüyor. Bunda herhalde anahissedarımız Phillip Capital’ın uzun yıllara dayanan foreks piyasasındaki deneyimi etkili” diyor.

Hak Menkul, el değiştirmeden önce sabit getirili enstrumanlar, hisse, repo gibi geniş bir yelpazede verdiği hizmetlere devam ediyor.

2014 yılında birleşme ve satın alma işlemlerine de aracılık etmeyi de planladıklarını söyleyen Korur’un anlattıklarına göre Phillip Capital, Türkiye’de tam bir finansal holding olmak istiyor. Şirket önümüzdeki aylarda bünyesine bir leasing ya da faktoring şirketi dahil etmek istiyor ve görüşmeler yürütüyor.

Verimlilik arttı

Galatasaray Lisesi mezunu olan ve koyu bir Galatasaray taraftarı olan Korur, Uzak Doğu’lu bir şirketin yeni patron olmasının ardından şirkette motivasyon yöntemlerinin de değiştiğini söyledi. “Nasıl yani?” soruma ise “Tai Chi” yanıtını verdi.

Tai Chi, Saholin Tapınağı’nda doğan, Çin’de uygulanan 300 tarz dövüş sanatı ve fiziksel egzersizlerin Hindistan’daki yoga ve meditasyon çalışmalarıyla bir karması olarak düşünülebilir.

Evet Phillip Capital çalışanları hafta bir Tai Chi yaparak motive oluyor. Korur, “Bu sayede verimlilik de arttı” diyor.

DİĞER YENİ YAZILAR