Bir garip olaylar

13 Eylül 2018

Ölüm silahı uzaylı Predator, dünyaya düşüyor ve insanlar tarafından hapsediliyor. Kaçma kovalamacanın yaşandığı film, eğlenme amaçlı izle-geçten öteye gidemiyor

İlk kez 1987’de ‘Av’ filminde karşımıza çıkan zeki yaratık Predator, çok sevildi. Başrol Arnold Schwarzenegger’i bile geri plana atıp bütün ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. 1990, 2004, 2007 ve 2010 yıllarında devam filmleri geldi. Diğer avcı yaratık Alien ile de karşı karşıya getirildi. Serinin 6’ncı filmi ‘Predator: Avcı Güçlendi’ bugün vizyona girdi. Açıkçası, koltuğuna kurul izle ve yoluna devam et modundaki yapımlardan biri daha...

Süper zeki

Predator, kaçış sırasında dünyaya düşüyor ve insanlar tarafından uzaylı araştırma merkezine kapatılıyor. Ardından da olayların üzerini kapatmak isteyen ABD hükümeti keskin nişancısı Quinn McKenna’yi daha önce yaratıkla çarpıştığı için tutukluyor. McKenna, uzaylılardan ele geçirdiği bazı teknolojik aletleri bir şekilde öncesinde evine yolluyor. Ancak, nasıl bir dahilikse oğlu bunları kullanmayı başarıyor ve böylece Predatorların radarına giriyor. Sonrasında da sürprizzz, ikinci bir avcı ortaya çıkıyor. ‘Yav he he’ denilecek türden olaylar böyle sürüp giderken, ana mesajımız insanların yeryüzündeki diğer canlılara göre çok daha tehlikeli olduğu. Biz bunu biliyorduk gerçi ama yapımın ekibi bir kez daha vurgulamak istemiş. Yönetmenliğini Shane Black’in üstlendiği filmde bazı sahneler birbirinden kopuk. Makaslama yapılırken dozu biraz kaçırmışlar anlaşılan.

Engelsiz Filmler’de 5 film yarışacak
Bu yıl 6’ncı kez izleyiciyle buluşacak olan ‘Engelsiz Filmler Festivali’nde, ulusal ve uluslararası birçok festivalde yer alan 2017 yapımı 5 yerli sinema filmi yarışacak. Pelin Esmer’in yönettiği ve Şair Leyla’nın istemeden de olsa çıktığı yolculuğu farklı ve gizemli bir hale getirme çabasını anlatan ‘İşe Yarar Bir Şey’, Emre Erdoğdu’nun 2 kardeşin dramatik hayatını anlatan ‘Kar’, Tolga Karaçelik’in babalarının vasiyetiyle bir araya gelen 3 kardeşin babalarını ve birbirlerini tanıma süreci anlatan ‘Kelebekler’, Ümit Ünal’ın katil olduğunu hünerli elleriyle kimseye belli etmeyen Neslihan’ın hikayesini anlatan ‘Sofra Sırları’ ve Tayfun Pirselimoğlu’nun bir kıyı kasabasında yaşanan gizemli olayları kıyametin habercisi olarak gören ahalinin yaşadıklarını anlatan ‘Yol Kenarı’ filmleri jüri ve sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. İlk kez görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak seyirciyle buluşacak olan filmlerin gösterimi sonrasında söyleşiler de gerçekleşecek. Engelsiz Filmler Festivali bu yıl, 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu), 12 - 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut’te gerçekleşecek. Tüm gösterimler ve etkinlikler ücretsiz olacak. Benden duyurması.

Devamını Oku

Hindistan işi Gulyabani

30 Ağustos 2018

Netflix’in gizli bir sorgu merkezinde yaşananların anlatıldığı Hint yapımı korku türündeki dizisi ‘Ghoul’, 3 bölümde yayınlanan bir film gibi. Yapımın çekildiği mekan korku unsurları açısından merak uyandırıcı ama dizinin geneli bunu zirveye taşıyamıyor

Netflix, yerel yapımları bünyesine kazandırma konusunda oldukça iddialı bir şekilde ilerliyor. 100’ü aşkın yapım çoktan hazırlandı bile. Avrupa’nın yanı sıra ilk defa Ortadoğu ve Afrika’dan da yapımlar bu yıl Netflix çatısı altında kendine yer buldu. Şirketin sloganı da fena değil: “Menşeine değil, hikayesine bak”. Her zaman söylediğim şey, aslolan hikayedir. Oyunculuklar belki çok iyi olmayabilir, belki iyi yönetilmeyebilir ama hikaye sizi bir yerden yakalarsa yapımın başarısız olduğunu söyleyemeyiz.

Netflix de farklı topraklardaki, kültürlerdeki konuları tüm dünyaya açıyor.

Bu hafta Hint yapımı korku dizisi ‘Ghoul’ da bu anlayışla seyirciyle buluştu. Burada ilginç olan Hindistan deyince akla ilk olarak korku yapımı gelmez. Rengarenk kıyafetler, danslar ve hem eğlendiren hem hüzünlendiren, mesajını da eksik etmeyen yapımlar gelir. Bu konuda ters köşe yapan Netflix, korku dizisi seçimi ile beni şaşırttı.

3 bölümden oluşan dizi, bir askeri sorgulama uzmanı olan Nida Rahim’in (Radhika Apte) gizli bir gözaltı merkezinde göreve atanmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Rahim, müslüman ve ülkesine sıkı sıkıya bağlı bir asker. Henüz açılış sahnelerinde profesör olan babasının öğrencilerine müfredat dışı bilgiler öğrettiğini öğrenince onu şikayet ediyor. Babasını resmen terörist yerine koyuyor. Gözü kara...

Said, Nida’ya emanet

Nida’nın özellikle bu gizli merkeze atanmasının bir nedeni var. Teröristlerin başı Ali Said yakalanıyor ve sorgusunu Nida’nın yapması isteniyor. Fakat bırakın sorguyu yapmayı, bütün merkezde Ali Said geldikten sonra hayatta kalma mücadelesi başlıyor. Doğaüstü güçlerin etkisiyle ortalık savaş alanına dönüyor. Mr. Robot izleyenler iyi bilir. Hacker kahramanımız kötü insanların sırlarını ortaya çıkarıyordu ilk zamanlar, sonra işler büyüdükçe büyüyordu. Ali Said’in hedefinde de kötülük yapmış, birilerine zarar vermiş insanlar var. Bu sırada ana hedef de Nida’yı bazı gerçeklerle yüzleştirmek. Devlet sistemine karşı bolca mesajlı.

Devamını Oku

Sevgi! Sen nelere kadirsin allasen!

16 Ağustos 2018

Başköşeye sevginin gücünü koyan ‘Bajrangi Bhaijaan’, Pawan ve doğuştan konuşamayan Munni ile duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Pawan, Munni’yi ailesine kavuşturmaya çalışırken iki ülkenin düşmanlıklarıyla da baş etmek zorunda kalıyor

Bu köşeyi az çok takip edenler Bollywood sinemasına olan hayranlığımı bilir. İlk kez okuyanların ise “Nee, Bollywood mu? Anca dans eden erkekler!” dediğini duyar gibiyim. Bollywood sinemasının en ünlü aktörlerinden Shahrukh Khan’ın bir sözü var: “Hollywood’da mavi yaratıkların kuyruklarıyla sevişmesi, kırmızı taytlı adamın uçması absürt değil de erkeklerin dans etmesi mi absürt geliyor size?” :) E doğru söze ne denir! Güçlü senaryo yapısı, etkileyici oyunculuk görmek istiyorsanız ve bugüne kadar pek ilgilenmediyseniz bence bir bakmanızda fayda var.
Bu arada dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Bollywood severlerin sayısı her geçen gün ciddi bir oranda artıyor. Aamir Khan’ın Türkiye’ye geldiği kısa gezide her gittiği yerde izdiham yaşanması boşuna değildi. Bu ilgiyi fark eden sektör yönünü Bollywood sinemasına çevirdi bile. Daha önceleri 2.5-3 saatlik süreleri nedeniyle Türk sinema salonlarında kendilerine yer bulamayan bu yapımlar artık az da olsa gösterime girmeye başladı.
Trende biten hayatlar
Bugün vizyona giren ‘Bajrangi Bhaijaan’ (Sevginin Gücü) de bunlardan biri. Başrolde adını efsaneler arasına yazdıran Salman Khan (Pawan Kumar Chaturvedi), (Neden soyadları hep ‘Khan’ derseniz bazı oyuncular akraba. Bir de Khan Hindistan’da yaygın bir soy isim) oynuyor. Doğuştan konuşamayan Pakistanlı küçük kızımız Shahida / Munni’yi Harshaali Malhotra canlandırıyor. Munni ve annesi, Munni’nin konuşabilmesi için tedavi amacıyla Hindistan’a doğru trenle yola çıkıyorlar. Fakat bir ara annesi uyurken trenden inen Munni, trenin hareket sesini de duyamayınca ortada kalıyor öylece. Bu Hindistan tren yollarında ne hayatlar kararıyor artık tahmin bile edemiyorum zaten. 2016 Hollywood yapımı ‘Lion’ da bu tür gerçek bir hikayeyi ele almış, yıllarca ailesini arayan Saroo’nun yaşadıkları bizi gözyaşları içinde bırakmıştı.
Bajrangi Bhaijaan’a dönersek, küçük kızımız allahtan Pawan gibi iyi kalpli biriyle karşılaşıyor ve Pawan bu küçük kızın ailesini bulabilmek için kendini adeta parçalıyor. Fakat işte kızın konuşamaması, Hindistan ve Pakistan arasında yıllardır süren düşmanlık (Aslında aynı köklere sahip olmalarına karşın İngiliz sömürüsü altındayken sürdürülen politikalar neticesinde Hindular ve Müslümanlar olarak ayrılmış iki toplum. İki tarafın gençlerinin evlenmesi bile neredeyse yasak ama bunun için savaşıp kazanan aşıklar var) Pawan’ın işini oldukça zorlaştırıyor. Hem kendi ülkesiyle hem de karşı tarafla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bize de oldukça keyifli, duygusal bir hikayeyi 2 saat 43 dakika izlemek kalıyor.
Hint usulü Hamlet
Bollywood sinemasına yeni başlayacaklar Aamir Khan’ın 3 İdiots, Dangal, PK, Yerdeki Yıldızlar, Onu Sarıya Boya; Shahrukh Khan’ın My Name Is Khan, Chennai Express, Ra.One; Ranveer Singh, Deepika Padukone ve Priyanka Chopra’nın da yer aldığı Bajirao Mastani ile Goliyon Ki Rasleela Ram-Le gibi filmleri izleyebilirler. Favorilerimden biri de Shakespeare şahaseri Hamlet’in tarihi Kaşmir olayı ile uyarlaması ve Shahid Kapoor’un oyunculuğuyla bildiğiniz birçok oyuncuyu ezip geçtiği ‘Haider’. İyi seyirler...

Devamını Oku

Ajanın ciddisi makbul

9 Ağustos 2018

İki yakın arkadaş Audrey ve Morgan’ın, bir ajan edasında aksiyona atladıkları ‘The Spy Who Dumped Me’, komedi-aksiyonu birleştiren çerezlik filmlerden. Gerçekçilik sınırlarını zorlayan bir hikaye Susanna Fogel imzalı ‘The Spy Who Dumped Me’ (Beni Satan Casus), dönem dönem yapılan ünlü oyuncuların yer aldığı komedi-aksiyon yapımlarına en güzel örneklerden biri.

Audrey (Mila Kunis) ve Morgan (Kate McKinnon), 30’lu yaşlarında iki yakın arkadaş. Audrey’in eski erkek arkadaşı Drew, CIA ajanı. Bir operasyonda açığa çıkınca öldürülüyor. Ancak, Drew’den kalan ve önemli bilgilerin yer aldığı flash bellek korunmalı ve tabii hayatta kalınmalı. Aksiyon meraklısı iki arkadaşa da haliyle iş çıkıyor. Belleği Viyana’daki sahibine ulaştırmak isteyen ikili, ABD’den Avrupa’ya uçuyor.

Komedi unsuru

İşte tam da bir türlü sevemediğim olaylar zinciri burada başlıyor. Arabalar çarpışıyor, silahlar patlıyor, kaçma kovalamacanın bini bir para ama bizimkilere hiçbir şey olmuyor. He bu arada ikilinin uzun diyalogları, absürt davranışları da insana saç baş yoldurtabiliyor. Yine de bu filmler izleniyor mu? Evet, izleniyor. Bizdeki mafyalı filmler gibi... Oyunculuklar vasat, senaryo hatalarla dolu olmasına rağmen sonuna kadar izlettirmeyi başarıyor gerçekten. Eğer hafta sonu sinemaya gidelim biraz eğlenelim diyorsanız yine de listenize alabilirsiniz.

Turizmden kültür sanata

Alanya’ya sevgim ayrı. Ailemin orada yaşaması bir tarafa, nereye gidersem gideyim hem doğanın hem de tarihin bu kadar güzel birleştiği başka bir yer göremiyorum. En son bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali’ne gittim. Rengarenkti her yer. Bizim lise dönemlerimizdeki festivalleri hatırladım. O kadar gelişmiş bir organizasyon vardı ki bu yıl, insan gurur duyuyor ister istemez. Mehteran takımları, dans ve sanat okullarının gösterileri, Emel Sayın’dan Ebru Gündeş’e birçok ünlü sevilen ismin şarkıları eşliğinde kale manzarası...

Devamını Oku

56’lık kahraman

26 Temmuz 2018

Tom Cruise, ilk filmi 1996 yılında yayınlanan ‘Görevimiz Tehlike’nin 6’ncı yapımında da IMF ajanı Ethan Hunt’ı canlandırıyor. 56 yaşındaki Cruise; çatılardan, helikopterden atlıyor, kötü adamlarla dövüşüyor ve sonunda yeni bir kahramana dönüşüyor

1966-1973 yılları arasında yayınlanan televizyon dizisinden sinemaya uyarlanan ‘Görevimiz Tehlike’nin 6’ncısı ‘Mission: Impossible -Fallout’ bugün seyirciyle buluştu. Seride, başroldeki IMF ajanı (Impossible Missions Force) Ethan Hunt’ı canlandıran Tom Cruise’un hiç yaşlanmaması nedeniyle ‘Hiç bitmeyecek’ duygusu başarıyla hissettiriliyor.

Dile kolay. 1996 yılında yayınlanan serinin ilk filminde Cruise henüz 34 yaşında, delikanlı çağındaydı. Aradan 22 yıl geçti. Birçok farklı yapımda yer alan Cruise, 56 yaşında da Ethan Hunt’ı hiç bırakmadı. Bırakmaya niyeti de yok. Uçaklardan atlıyor, hareket halindeki arabaların üzerinde koşuyor... Ayağını kırıyor ama çıkıp sete gidiyor. Daha geçenlerde “Ethan’ı başkasına bırakamam” gibi oldukça kıskanç bir açıklama bile yaptı. Yalnız aklıma geldi; acaba Cruise sırf bu rolü daha uzun yıllar canlandırabilmek için yaşlanmasını durdurmuş olabilir mi bir şekilde? Ne de olsa Cruise deyince hemen arkasından üyesi olduğu uzaylı tarikatı ve kuralları gereği yıllardır kızını görmemesi geliyor. İnancı için yapmayacağı şey yok.

Şu an gözümün önünden Cruise yaşlansa bile bastonuyla ekibe emirler verdiği bir ‘Görevimiz Tehlike’ filmi sahneleri geliyor :)

Paris karışıyor

Filmin dedikodu kısmı bir tarafa, yapım gerçekten olmuş. Nükleer bomba yapımında kullanılan uranyumları ele geçiren Hunt ve ekibi, uranyumların olduğu çantayı kötü adamlara kaptırınca geri almak için savaşıyor. Araya başkaları da girince ortalık karışıyor. Kim kimden taraf belli değil. Düğümler atılıyor. Paris sokaklarında silahlar konuşuyor. Çözmek de Hunt’a kalıyor.

Bu sefer Hunt tam bir kahramana dönüştürülebilmiş. Süper güçleri yok fakat Hunt, aşkını geri plana atıp kendini insanlığa adıyor, bunu yaparken samimiyetten ödün vermiyor.

Film, en küçük ayrıntısına kadar ince düşünülmüş dövüş sahnelerinden efektlerine, kovalamaca sahnelerinden dramatik yapısına kadar serinin en iyisi. Ancak, yan karakterleri geri plana atarak Hunt’ı tek kahraman yapmak elbette ekip ruhunu öldürmüş. Kötü adamların iyiliğin kazanmasına yardımcı hareketleri de mantık sınırlarını zorluyor.

Devamını Oku

Sevemedim kara gözlüm!

19 Temmuz 2018

Tarihin en popüler ve zengin suçlusu Pablo Escobar ile aşk yaşayan gazeteci Virginia Vallejo’nun anılarından uyarlanan ‘Loving Pablo’, özellikle vadettiği sevgi konusunda bilinen hikayeye yeni bir şey katmıyor. Ancak, Bardem’i Escobar, Cruz’u da Vallejo rolünde izlemek yetiyor

Pablo Escobar ile ilgili bir şey duyduğumda ya da gördüğümde aklıma direkt Melek Subaşı’nın “Sen milyon milyar parayı ne yaptın?” sözleri geliyor.

Birçokları için de Escobar, polisten kaçarken gece üşüyen kızını ısıtabilmek için 2 milyon dolarını yakan kişi... Bu ne kadar gerçek hala bilmiyoruz. Ama milyon milyarlarla aklı karışan bizler için güzel hikaye.

Uyuşturucu kaçakçısı Escobar’ın, 20. yüzyılın sonlarında suç tarihini değiştirmesi, hem Amerika hem de kendi ülkesi Kolombiya’yı karıştırması, 3 bin kişinin ölmesine sebep olması elbette unutulmaz (Zaten en az yılda bir gelen yapımlar da unutturmamakta ısrarcı). Ancak Escobar’ın bir de Kolombiya’nın en ünlü gazetecisi Virginia Vallejo ile yaşadığı aşk var. Bu hafta vizyona giren ‘Loving Pablo’ (Pablo’yu Sevmek) filmi, Vallejo’nın (Penélope Cruz) Escobar’ın (Javier Bardem) ölümünden sonra yayınladığı ‘Loving Pablo, Hating Escobar’ (Pablo’yu Seviyorum, Escobar’dan Nefret Ediyorum) adlı çok satan kitabından uyarlama.

Filmin en büyük hayal kırıklığı, sunmayı garanti ettiği Pablo’yu sevmeyi tam olarak göstermemesi. Vallejo, çok güzel ve seksi bir kadın. Escobar ile tanıştıktan kısa süre sonra yasak aşk yaşamaya başlıyorlar. Escobar bayağı cani. Kan donduran ölüm emirleri veriyor. Bu sırada Escobar evli ve bir oğlu var. Karısı da ilişkinin farkında. Fakat Vallejo’nun umrunda değil. Böyle bir adamı gerçekten seviyor mu o da belli değil. Geziyor, servet değerindeki pırlantaları takıp takıştırıyor. Bu ortama şahit olmak ilgisini çekiyor. Keyfini çıkartıyor. Mutluluğu fazla sürmeden ortalık karışıyor. Escobar, ‘suçlu iadesi’ kanununun iptal edilmesi için milletvekili oluyor. Mecliste üzerine gelen bakanı öldürüyor, uçak düşürüyor, öldürülen polis başı gençlere para ödüyor. Sonra hükümetle yaptığı anlaşma karşılığında kendi inşa ettiği hapishanede adamlarıyla birlikte yatıyor. Aslında bildiğin devasa bir ofis kuruyor kendine. Uyuşturucu patronlarından bazılarını hapishanede öldürmesiyle askeri hapishaneye konulmamak için cezaevinden kaçıyor.

Zirveden düşüşe

125 dakika boyunca bu bildiğimiz Escobar’ın hayat hikayesini izliyoruz. Vallejo ile duygusal bağ konusunda bir şey yok. Bunlar yaşanırken Vallejo işinden kovuluyor, beş parasız kalıyor, aldığı tehditler sonrası Escobar’dan kurtulmanın yollarını arıyor. Fakat her şey için çok geç. Hem kötü adamlar hem de FBI peşinde.

Devamını Oku

Yükseklik etkisi!

12 Temmuz 2018

Dwayne Johnson’ın eski bir Swat ajanını canlandırdığı ve aksiyonun bir an olsun düşmediği ‘Skyscraper’ (Gökdelen) klişeler yumağından oluşan bir yapımın ötesine geçemiyor. Keyifli bir izleme sunsa da yükseklik korkusu olanlara baş dönmesi ve ağrısı yaşatabiliyor

‘The Rock’ lakaplı, ABD’li aktör, yapımcı ve güreşçi Dwayne Johnson hayranlarının merakla beklediği ‘Skyscraper’ (Gökdelen) bugün vizyonda. Benzer senaryonun 899.786.575’inci kez önümüze konulduğu yapım, kötü adamların, eski bir Swat üyesi olan Will Sawyer’ın (Dwayne Johnson) bir türlü rahat bırakmamasını anlatıyor. Çalıştığı dönemde gittiği bir operasyonda bomba patlaması sonucunda tek bacağını kaybeden Sawyer, mesleği bırakıp evleniyor ve güvenlik denetimi üzerine şirket kurarak geçimini sağlıyor. Eşi ve 2 çocuğuyla Çin’e yerleşiyor. Ne oluyorsa da burada oluyor.

Aksiyon düşmüyor

Aksiyonun bir an olsun düşmediği yapımda Sawyer, Çin’deki dünyanın en yüksek binası ‘İnci’nin güvenlik işlerini alıyor. Ve alacak-verecek meselesi yüzünden binaya kötü adamlar musallat olunca da kendini olayların içinde buluyor.

Evet film kendini izletiyor, aksiyon düşmüyor ama herhangi bir şaşırtmaca ya da farklılık da yaşatmıyor. Defalarca izlenen eski ajan ya da askerin bir şekilde emekli olduktan sonra bir kez daha kötü adamlarla karşı karşıya kalma hikayesinden hiçbir farkı yok. En kötüsü ise yükseklik korkusu olanların bu filmi izlemekte zorlanacağı. Başını döndürebilir, ağrıtabilir... Filmi izlemeye karar vermeden önce bunu bilmekte fayda var.

Bir de Sawyer’ın tek bacakla o kadar dövüşmesi...

Pek inandırıcı değil.

Devamını Oku

Kadınların gücü adına!

5 Temmuz 2018

Naif süper kahramanımız Ant-Man’in yeni hikayesi ‘Ant-Man ve Wasp’, mizahı ile ‘Deadpool’a yaklaşıyor. Aksiyonun düşmediği filmde, kuantumun gücü kadar kadınların gücü de dikkat çekiyor

Kökleri 1930’ların sonuna dayanan çizgi roman evreni Marvel’ın birbirinden güçlü süper kahramanları var. Doktor Strange, Hulk, Thor, Iron Man, Kaptan Amerika, Örümcek Adam ve Deadpool bunlardan sadece bazıları. Ölümsüzlük, doğaüstü güçler ya da zekilik çoğunun ortak özelliği. Ancak Ant-Man yani Karınca Adam, çizgi roman evreninde hiçbir zaman diğerleri kadar dikkat çekmedi. Bir hırsızın kostüm giyerek kahramanlaştığı hikâye, sinemaya uyarlanınca sevildi. 2015’teki ilk filmde Scott Lang’ın (Paul Rudd) Dr. Hank Pym (Michael Douglas) ve kızı Hope van Dyne (Wasp-Evangeline Lilly) ile tanışmasını, Ant-Man’e dönüşmesini ve ‘Kuantum Alemi’ne gidip gelişini izlemiştik.

Eski dostlar buluşuyor

Daha sonra ‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda karşımıza çıkan Ant-Man başını beladan kurtaramadı. Bugün vizyona giren yeni film ‘Ant-Man ve Wasp’ın girişinde Lang’ı ev hapsine çarptırılmış ve 2 yıllık süreyi tamamlamasına 3 gün kalmış bir şekilde kızıyla eğlenirken görüyoruz. Lang, Kaptan Amerika ile girdiği macera nedeniyle Dr. Pym ve kızını zor durumda bıraktığı için dostlarını kaybetmiş. Fakat, Dr. Pym’i arayan Lang, ‘Kuantum Alemi’nde kaybolan Dr. Pym’in eşi Janet van Dyne’i (Michelle Pfeiffer-İlk Wasp) rüyasında gördüğünü söyleyince işler değişiyor. Lang’ın diğer evrene gidip gelmesi, 30 yıl önce Kuantum Alemi’ne geçiş yapan ve bir daha haber alınamayan Dyne’nin de yaşadığına ilişkin umutları güçlendiriyor. Bu nedenle Dr. Pym, uzun zamandır diğer aleme gidip gelmeye yarayacak bir araç üzerinde çalışıyor. Tabii ki Dyne’nin yerini belirlemek için de Lang ile kurduğu sinyallere ihtiyaç oluyor ve eski dostlar bir araya geliyor.

Elbette Dyne’yi kurtarma çalışması o kadar da kolayca gerçekleşmiyor. Hücrelerine ayrılarak eşyaların içinden geçebilen Ava-Ghost (Hannah John-Kamen), iyileşebilmek için Dyne’nin enerjisine ihtiyaç duyuyor. Diğer taraftan geleceğin ne kripto parada ne de petrolde olmadığını, kuantum enerjisinde olduğunu söyleyen teknoloji karaborsacısı Sonny Burch ile FBI olaylardan bir türlü eksik olmuyor. Bu sırada Ant-Man ve yeni Wasp iyi bir ekip oluyor.

Kuantum Alemi

Kadın kahramanların erkekleri geri plana attığı filmde, baba ile kız hikayesi de önemli bir yer kaplıyor. Dev karıncalar eşliğinde, bir bavul şeklinde küçülen Dr. Pym’in teknoloji yuvasının peşine düşüldüğünde San Francisco sokaklarında tadına doyulmayan bir aksiyon yaşanıyor. Film, hem aksiyon hem de diyaloglar açısından oldukça zengin içeriğe sahip. Eğlencenin arttığı serinin ikinci filmi için ‘Deadpool mizahına yakın’ da diyebiliriz.

Devamını Oku