Kadro derinliği derken?

Haberin Devamı

Futbolumuzda son günlerde yabancı sınırlaması tartışıla dursun aslında kulüplere pozisyon başına transfer kotası getirmek gerekebilir.

Yabancı sınırlaması kuralıyla ilgili farklı görüşler var. Bir tarafta Avrupa başarıları ekseninde Türk futboluna bir darbe vurulduğu görüşü varken diğer tarafta milli takımın geleceğinin ve altyapıların yaşayacağı sıkıntıların önüne geçildiği görüşü var. Hangi taraf ne kadar haklı ayrı bir tartışma konusu ancak transfer hamlelerinin sekteye uğradığını iddia eden kulüplerimizin yaptığı transferlerde de bir dengesizlik var gibi görünüyor. Amaç kadro derinliği yaratmaksa boy çoktan aşıldı.

BEŞİKTAŞ FORVET KAYNIYOR

Geçen yıldan bu yana zor bir dönemden geçen ve yeni bir yapılanma çabasında olan Beşiktaş'ın bu sezon mevcut transferlerle oluşan kadro yapısına baktığımızda forvet hattında Ömer Şişmanoğlu, Mustafa Pektemek, Hugo Almeida, Mehmet Akyüz, Dentinho, Sinan Kurumuş, Filip Holosko'dan oluşan yedi oyunculuk bir şişkinlik var. Altı forveti varken bir transfer daha yapan Beşiktaş, Eneramo'yu da almak üzere.

FENERBAHÇE ORTA SAHASINDAN 11 KURULUR

Transferde bir pozisyona yüklenen diğer takım ise Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'nin orta sahasında bu sezon sekiz oyuncu vardı. Üstüne Alper Potuk ve Samuel Holmen de alınınca bu sayı 10 oldu. Fenerbahçe'nin bu bölgede yabancı sınırlamasından çok yerli oyuncu çokluğu sıkıntı olacak. Yanal'ın orta sahayı dört kişilik kurgulayacağı varsayıldığında sadece yerli oyuncular oynasa bile ikisi dışarda kalıyor.

CİMBOM'DA FARKLI SIKINTILAR

Galatasaray'ın en büyük sıkıntısı yabancı oyuncu sınırlaması olacak bu bir gerçek zira yerli oyuncu transferinde Erman Kılıç dışında önemli bir hamle yapamadılar. Geride kalan sezonda stoper pozisyonunda sıkıntı çeken Galatasaray'ın şimdi bu pozisyonda dört oyuncusu oldu. Bunlardan ikisinin yabancı olduğu düşünüldüğünde bir yabancıyı kenarda tutma sıkıntısı baş gösteriyor. Yine orta sahada kiralık olarak oynadıkları takımlardan dönen oyuncularla birlikte sekiz oyunculuk bir şişkinlik oluşmuş durumda.

Özetle Galatasaray'ın durumu biraz daha yabancı sınırlamasıyla iniltili olsa da Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bazı pozisyonlarda kadro derinliğini abarttığı görülüyor. Bu transferlere bakıldığında, 'Bir mevkide bu kadar fazla transfer yapmak yerine takıma sadece ihtiyacı kadar oyuncu almak daha zor bir iş mi?' sorusu akıllara geliyor. Herhalde ihtiyaç olanı ve iyi analiz edilmiş olanı değil alınabilecek olan futbolcuyu alma politikasının sonucu bu garip kadro derinlikleri oluşuyor.

DİĞER YENİ YAZILAR