Yapılandırmaya son iki gün!

Borç yapılandırmasında son gün 30 Eylül. Yarın süre bitiyor. Yapılandırma uygulamalarından orta ve küçük ölçekli işletmeler memnun. İş yeri sahipleri cari dönemlerle çakışacak borçların ödemelerinin yeniden aksayacağını vurguluyor.

Yapılandırmaya son iki gün

Çalışma hayatına nefes veren yapılandırma başvuruları hız kesmeden devam ediyor. 30 Eylül 2021’e ertelenen son başvuru tarihinin de sonuna yaklaşmış bulunmaktayız.Peki İşçi, işveren ve diğer borçlu kişileri bir nebze de olsa rahatlatan 7326 sayılı kanundan istenilen verim alındı mı?

İŞLETMELERİNİ AÇANLAR MUTLU, ANCAK ÖDEMELER ZOR GÖRÜNÜYOR!

Yapılandırma uygulamalarından orta ve küçük ölçekli işletmeler memnun ancak ödeme noktasında yine sıkıntı yaşayacaklarını düşünenlerin sayısı neredeyse %90! Borçlu bir restoran sahibi tüm borçlarını yapılandırdığını aktarıyor ancak cari dönemlerle çakışacak borçların ödemelerinin yeniden aksayacağını vurguluyor.

Aynı şekilde ihaleli işe girecek olan bir İSG firması da ‘Borcu yoktur’ belgesini yapılandırma imkanıyla aldığını ve ihalelere sorunsuz katılabildiğini aktarıyor ancak yine yapılandırma ödemesi ve cari dönem ödemelerinin üst üste gelmesi halinde borcu yoktur alamayacağından, ihalelere katılmayacağından ve bu nedenle de borçlarını ödeyemeyeceğinden endişeli.

Haberin Devamı

SGK BAŞKANI YAPILANDIRMA RAKAMLARINI PAYLAŞTI!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı sayın Cevdet Ceylan TRT’ye verdiği röportajda 1 milyonun üzerinde vatandaşın 7326 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandırıldığını aktardı. Bu 1 milyon kişinin kamu kurumuna olan toplam borcunun ise 51,1 Milyar TL olduğunu ifade etti.

Nisan 2021 ve öncesi dönemlerine ilişkin paylaşılan veriler oldukça sevindirici, çünkü diğer yapılandırmalara bu kadar başvuru yapılmamıştı. Elbette yapılandırmalara olan başvuru sayıları fazla olsa da tahsiline ilişkin veriler pek iç açıcı olmayacak gibi gözüküyor.

Pandeminin etkisinde kalan vatandaşın ve işverenlerin hem cari dönem borcunu hem de yapılandırmaya ilişkin borçlarını ödemesi kolay olmayacak gibi görülüyor.

30 EYLÜL SON BAŞVURU TARİHİ, UZATMA GELİR Mİ?

Normal şartlarda 31/08/2021 tarihinde biten yapılandırma müracaatları Cumhurbaşkanı kararıyla bir ay sonrasına kadar yani 30/09/2021’e kadar uzatıldı. Yapılandırmayla ilgili kimse uzatma beklemezken Cumhurbaşkanımız bir ay uzattı, ancak bu defa uzatma olmayacak gibi.

Haberin Devamı

Sayın SGK Başkanı Ceylan da yeniden bir uzatmanın olmayacağını aktardı. Tabi yine son sözü söyleyecek olan Cumhurbaşkanımızdır .Son 2 gün, söylemedi demeyin…

DİĞER YENİ YAZILAR