Kafalar bitmiş

Beşiktaş'ın hali ortada. Birçok oyuncu ayrılacak. Tigana'nın kafasındaki bilmeceler çözülmüş değil. Futbolcuların çoğu başka takımlarla görüşüyor. Kupada finale kaldıktan sonra oyuncular adeta ununu elemiş, eleğini asmış, ligi angarya görüyorlar...

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın hali ortada. Birçok oyuncu ayrılacak. Tigana'nın kafasındaki bilmeceler çözülmüş değil. Futbolcuların çoğu başka takımlarla görüşüyor. Kupada finale kaldıktan sonra oyuncular adeta ununu elemiş, eleğini asmış, ligi angarya görüyorlar. Büyük takım oyuncularının buna asla hakkı yok. Ama Beşiktaş takımında dün bir tane oyuncunun maca konsantre olduğunu söylemek imkansız.

Geçen yıl olduğu gibi Beşiktaş yine kendisini altadıyor. F.Bahçe beraberliğinden sonra bu takım için sayfalarca methiye düzüldü. Ama Beşiktaş takım yapısı olarak büyük bir zaaf ve yanlış içinde. Çünkü koskoca Beşiktaş kapanan, yani oynamayı değil, oynatmamayı düşünün takımlara karşı kocaman bir sıfır.

Üç pas yapamadılar
Beşiktaş neden kaybetti? İlki, ayaklar sahada değildi. İkincisi Sivas müthiş bir alan savunması yapü. Cem Can, Sergen'e adım attırmadı. Bu yüzden kalitesini tartışamayacağımız Sergen'in adı sadece duran toplarda geçti. Şef tutukluk yapınca, emrindekiler hiçbirşey yapamadı. Beşiktaş o kadar dağınıktı ki, Sivas maçın başında 3 net fırsatı kaçırdı. Net golleri kaçıran Balili olmayacak pozisyonda M.Doğan'ın hatasıyla maçın tek golünü attı.

Beşiktaş evinde oynuyordu ama 80 dakika heyecan veren tek pozisyonu yoktu. Biraz Bobo defansı kanştırdı, ama son vuruşları çok kötüydü. Beşiktaş gibi bir takımın gol atmak için denediği tek taktik Kleberson'un uzaktan şutlarıydı. Mucize ama gerçek. Beşiktaş dün %65 topa sahipti. Libero gibi oynayan Cordoba kalede üşüdü. Ama Kartal yenildi. Niye? Çünkü Beşiktaş engelliler takımı gibiydi. Üç pası yapamadı, 23 şutta gol atamadı.

Hakem çaylaktı. Bu yüzden herkes kabadayılığa soyundu. Ben bu Beşiktaş'ın 10 yıl Anadolu takımlarına yenilmediği günleri hatırlıyorum. Şimdi önüne gelen İnönü'de kazanıyor. Değişim şart.

DİĞER YENİ YAZILAR