Hanya değil Konya

Beşiktaş'ın son haftalardaki istikrarlı futbolu, Kayseri ile oynanan kupa maçından sonra dün de Konyaspor karşısında iflas etti

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın son haftalardaki istikrarlı futbolu, Kayseri ile oynanan kupa maçından sonra dün de Konyaspor karşısında iflas etti. Zaten Kartal, Kayserispor maçında rakibi 10 kişi kalmasına rağmen can alıcı tek bir pozisyona girememişti. Konya ise çok diri ve koşan bir ekip... Beşiktaş önünde 5-6 asından yoksun olmasına karşın, ilk 45 dakikada mükemmel bir oyun sergilediler. Kalabalık savunması ile Beşiktaş'ı durdurdu, hücumda da birden çoğalan oyun kurgusuyla golü buldu ve 2 net pozisyonu da harcadı. Beşiktaş'a bakıyorum: İlk tehlikeli pozisyonu 20. dakikada İ.Üzülmez ile buldular. Kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen, sol ayağına oturan topa iyi vursa, golü atıp maçı koparacaktı. Ama Üzülmez, hem Beşiktaş'ı üzdü hem de kendine yakışmayan bir vuruşla fırsatı tepti. Bu pozisyonun ardından da Beşiktaş golü yedi. Hem de çok komik bir gol. Kale içerisinden topu çıkaran İbrahim Toraman, 20 saniye sonra geri dönen topa sallapati vurdu, Koray da onu 'marke edemeyince' Konyaspor öne geçti.

Tümer neredeydi?
Çağdaş'ı hiç bu kadar kötü görmemiştim. Bir oyuncu hata yapar ama bu kadar mı olur? Her aldığı topu ya ezdi ya rakibine kaptırdı ya da geri pas yapıp, Konyaspor'a gol pozisyonu hazırladı.

Ya Tümer'e ne demeli? Onu anlamak mümkün değil. Sanıyorum psikolojik açıdan oyuna konsantre olamıyor. Sahada hiç yoktu. Hemen 2. yarının başmda kaçırdığı golle kalitesini tekzip etti. Son haftaların başarılı ismi Koray ve İbrahim Toraman da kayıpları oynadı. Birbirlerinin kademesine giremediler. Böyle olunca da kontratak toplarını çok iyi kullanan Konyaspor, hem sahayı iyi parselledi hem de gol alanlarında Beşiktaş'tan daha çok varlık gösterdi.

Şu bir gerçek ki, geçen sezonki kâbus bu yıl da Beşiktaş'ın başmda dolaşıyor. Rıza ile ligin ikinci yarısında geçici bir başarı yakalanmış, sezon başında ise takke düşüp kel görünmüştü. Aynı karabulut yine siyah-beyazlı takımın üzerinde dolaşıyor. Bu devam eder mi, bilemem. Tigana'nın en çok beğendiğim yönü, hücum futbolunu ısrarla savunmasıydı. Bunu sadece 2. yarıda yaptırabildi, birkaç pozisyon buldu ancak bunlar da sonuç vermeyince Kartal çöktü.

DİĞER YENİ YAZILAR