Oğlak Burcu etkili yeni ayımıza giriş yaptık! Şubat ocaktan daha zor olacak…

Ocak ayı hepimiz için zor geçti. Gönül isterdi ki, şubat ayı harika olacak, aşk gelecek, para gelecek haberleri ile dolu bir yazı hazırlamış olayım. Şubat ocaktan, mart şubattan daha zor olacak. Hatta her geçen ay öncekini aratacak kadar zor geliyor.

Oğlak Burcu etkili yeni ayımıza giriş yaptık Şubat ocaktan daha zor olacak…

Zaman en kıymetli hazinemizdir. Ve doğan her canlının hayatı, zaman adını verdiğimiz bilgiyi işleme hızı ve yaşamsal döngüde bitişe kadar geçen sürecidir.

Astroloji zamanı Satürn temsil eder. Yunancadan dilimize giren Kronos (Zeus’un babası) olarak terminolojide yerini almıştır. Kronoloji – zaman bilimi, kronometre-zaman ölçer gibi türetilen kelimelerle Satürn zamanımızdan sorumlu olarak çalışır.
Bu yazımızda Satürn’ü inceleyeceğiz çünkü, dün 1 Şubat 2022’de sabah saatlerinde Oğlak Takım Yıldızı’nda Satürn etkili bir Yeni Ay yaşadık. Sıklıkla belirttiğimiz üzere, yeni aylar yeni bir ayı başlatırlar. 1 Şubat’ta da Oğlak etkili yeni ayımıza giriş yaptık. Düzen, disiplin, otorite, yönetme, sorumluluk, zorluklarla mücadele ve önceki ayda alınan kararların uygulamaya konulacağı yeni bir zamanın başlangıcı.

Satürn, Oğlak arketipinde frekans yayan, kuru ve soğuk bir doğası olan bir gezegen. İşin ironik yanı, Satürn etkili Yeni Ayı yaşarken, Satürn’ün silkelen ve kendine gel diyen sorumluluk bilincimizi yükselteceğini beklediğimiz frekansı çok da alamayacak olmamız.

Haberin Devamı

Birçok astroloji analizi üstte belirttiğim gibi, katı uygulamalara ve disipliner sürece gireceğimizi belitse de, astrolomi olarak bunun yine tam tersini söyleyeceğim. Sonunu düşünmeden atılacak ve duygularla hareket edilecek, sonradan zarara dönebilecek manipülatif hamlelere dikkat etmeliyiz. Çünkü bu yeni ay içimizdeki intikam ateşini canlandırıp, yoğun bir şekilde karşı tepki geliştireceğimiz ve adını da sevdiklerimizi korumak koyduğumuz bir hareket enerjisi taşıyacak.

Ülkemize ve dünyadaki etkilerine baktığımızda;

- Teknoloji, dijital, enerji kaynakları ve her türlü ulaşım alanında çıkarılacak yasalar, kurallar, kısıtlamalar, kesintiler ve problemler yeni ayın en net etkisi.

- Yine akademik eğitim alanları, din görevlileri, hukuk alanında çalışanlar… protestolar, grevler, tepkiler yaşanabilir, bu alanlarla ilgili yasalar çıkabilir, operasyonlar düzenlenebilir, tutuklamalar yapılabilir, hatta bu alanlarda bazı kurum ve kuruluşlar kapatılabilir.

Haberin Devamı

- Merkür’ün Es yani durağan pozisyona geçmesiyle birlikte, arkasından Uranüs’ün Es yapması ile birçok enerji alanında kısıtlama ve kopuşları da belirtmiştik.

Oğlak Burcu etkili yeni ayımıza giriş yaptık Şubat ocaktan daha zor olacak…

Bu sefer Venüs 28-30 Ocak tarihlerinde ikinci Es (durağan) pozisyonuna geçecek. Üç gün sonra yani 3 Şubat’ta da Merkür ikinci Es yaparak ilerleyişine tam hızla devem edecek. 30 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında, bundan sonra böyle gider dediğimiz konularda geri adım atabileceğimiz, pişmanlıklar duyabileceğimiz bir hissiyata düşebiliriz. Bu etki hem bireysel hem de toplumsal enerjilerde oldukça hakim görünüyor.

- Verilen ihalelerin geri alınması,

- Atanan yöneticiliklerin geri çekilmesi,

- Verilen hakların geri alınması,

- Atılan imzaların, satın almaların iade edilmesi,

- Verilen savaş kararlarının veya barış kararlarından vazgeçilmesi..

Bu yerleşimin anahtar kelimesi; VAZGEÇTİM…

Elbette geri dönüşler için virajlar oldukça sert olabilir. Yol daralabilir. Veya çıkış noktanız, feda ettiğiniz şeyin yerinde yeller esebilir.

Haberin Devamı

Yine genel incelemede;

Görünen, bilinen ana konu teknoloji, dijital ve enerji kaynakları olacak. Tüm dünyanın Kova konuları olarak yorumladığımız geleceğe yön veren bu başlıklarda düzene girme çabasına, uygulamalara başlamasına tanık olacağız.
Bireysel etkilerde ise hepimiz geleceğimizi netleştirmek için maddiyatı destekleyen yeni iş fikirlerimizi hayata geçirmeye başlayabilir, irade göstermek için çabalayabiliriz.

Tüm dünya ülkelerinde ekonomi ve para alanında ani kararlar ve uygulamaların gündemde olacağı bu ayda; yine plansız, hazırlıksız yakalanılan enerji kesintileri ve kapanışlar yaşanabilir.

Oğlak arketipi aynı zamanda astrolojide kısıtlamaları ifade eder. Sınırlamalar, hatların oluşması hatta yasaların ve kararların uygulanması. Dolayısıyla alt notalarda ilerleyen birçok konu hakkında alınan kararların uygulamaya geçeceğini/geçeceğimizi anlayabiliriz. Eğitim-öğretim bütçeleri ve kısıtlamaları, yer değişiklikleri gündemde olacaktır. Özellikle Özel Eğitim Kurumlarını 2022’de zor zamanlar beklediğiniz daha önceki analizlerimizde vurgulamıştık. Artık süreç başlangıcını alıyor.
Ocak Ayı hepimiz için zor geçti. Gönül isterdi ki, Şubat Ayı harika olacak, aşk gelecek, para gelecek haberleri ile dolu bir yazı hazırlamış olayım.

Haberin Devamı

Şubat ocaktan, mart şubattan daha zor olacak. Hatta her geçen ay öncekini aratacak kadar zor geliyor.

Yapılabilecek en güzel hazırlık, üretime odaklanmak olacaktır. Fiyatlar yükseldikçe, birçok şeyden kısıtlamak zorunda kalacağız 2022’de. Güneş enerjisini kullanan cihazlara geçiş yapabilir, teknolojinin doğa ile uyumlu elde edilebileceği alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Zira bir şeyler sürekli yükselirken, diğer yanda düşmek zorunda. Başka türlü dengeyi tutturmak pek mümkün olmaz. Evrenin ve doğanın sistemi bu şekilde çalışır.

Satürnünüze hak ettiği değeri verin. Çünkü geldiğinde kapıyı çalışından anlarsınız..

Saygı ve sevgiyle kalın…

DİĞER YENİ YAZILAR